Alonso már látja a fényt

2015.03.28. 14:01

Az utolsó előtti sorba kvalifikált a McLaren a Malajziai GP-n az ausztráliai utolsó helyett, Fernando Alonso első időmérőjén van túl új csapatával. Tesztbalesete után most tért vissza, kikapott csapattársától, Jenson Buttontól, de ez most lényegtelen: a McLaren-Honda nincs versenyben. Viszont javul.

"Ausztrália után kiderült, hol állunk, és sokkal jobban, mint azt gondoltuk. De ez van. Alulteljesítünk, fejlődnünk kell. A lépéseink viszont máris megmutatkoznak, optimista vagyok, hogy nem fogok sokáig az első harmad után nyilatkozni. Messze voltunk az éltől Melbourne-ben, 4,5 másodpercre, és most 2,5-3 másodpercre vagyunk. Vagyis masszívan feljebb jöttünk. A jó irányba haladunk" - mondta a kvalifikáció után a 18. helyről induló Alonso.

Button 17. lett, kevéssel volt gyorsabb, de ő sincs elkeseredve.

"Masszívan javul a teljesítményünk. Ausztráliában versenyben sem voltunk, jóval szorosabb itt, és a versenytempónk jobb lesz" - fűzte hozzá az angol.

A McLarenek egyelőre csak a Marussiákat verik, de ha a futamon is úgy esik, mint az időmérőn, bármi megtörténhet a versenyen. Rajt vasárnap reggel kilenckor, magyar idő szerint.