Hamilton: Rosberg? Én vagyok saját magam legádázabb ellensége

2015.05.07. 16:39

Nico Rosberg feltámadásáról beszélt az előző futamon a Mercedes, mert így, hogy Hamilton négyből három versenyt nyert, és mindössze 7 pontot veszített el a maximális 100-ból, lehet, hogy unalmas év elé nézünk. 27 ponttal vezet is Rosberg előtt a világbajnokságban, ami már több mint egy futamgyőzelem.

A Spanyol GP-n, a hétvégén három hét után folytatódik az F1, Rosbergtől sokat várnak a csapatánál, valamint szurkolói is bíznak benne, hogy újra nyomás alá tudja helyezni Hamiltont.

Az angolt megkérdezték csütörtökön, már Barcelonában, hogy mire számít csapattársától, de valahogy nem azt a választ kaphatták, amire számítottak.

"Rosberg? Én másképp látom. Mindenki a pszichológiáról beszél, de az egyetlen harc a fejemben magammal van. A legádázabb ellenséged általában saját magad, vagyis egy láthatatlan ellenséggel küzdesz. Olyan jó akarok lenni, amilyen jó csak lehetek. Tudom, hogy el tudom ezt érni, és ha nem sikerül, az idegesít" - idézte az Autosport Hamiltont.

30 évesen, kétszeres bajnokként, címvédőként a csúcson érzi magát, és úgy is beszél.

"Amúgy nem izgat (Rosberg). Általában nem izgat senki.

Ha valaki gyorsabb nálam, megpróbálok rájönni, hogyan lehetnék gyorsabb. Erősnek érzem magam, erős vagyok az autó beállításában, tudom, hogy bánjak a gumikkal, erős vagyok a versenyzésben, jó a versenytempóm, és már az időmérőkön is javultam kicsit."

A télen Rosberg nagyon dolgozott, hogy hozzon Hamiltonon, erről többször beszélt is, ám Hamilton is dolgozott, csak kevésbé reklámozta. Különösen az időmérőre koncentrált, mert tavaly ezeken Rosberg 12-7-re megverte, ami előtte egyetlen csapattársa ellen sem történt meg.

Hamilton önbizalma

"Próbálok jobban vezetni, kevesebb hibával, nyugodtabb lenni a kör alatt. Rámentem arra is, hogyan állítom a kapcsolókat, és a feladataim minden területén szorgalmasabb próbálok lenni. Semmi kétségem, hogy bennem van a leggyorsabb kör, csak épp abban a pillanatban, épp azon a körön ez nem mindig jön össze" - elemezte Hamilton.

Szombaton kettőkor kezdődik az időmérő, akkor bizonyíthatja, hogy idén négyből négy pole pozíciója nem volt véletlen.