Árpád
-3 °C
4 °C
Index - In English In English Eng

Ecclestone rémálma vált valóra Monacóban

2015.05.26. 10:57

Rosberg, Vettel, Hamilton, ebben a sorrendben ért véget a Monacói GP, és nem csak a futamot abszurd módon elveszítő angol, de Bernie Ecclestone sem örülhetett.

A verseny előestéjén ugyanis interjút készített vele a Formula1.com, és Bernie pont azt a pilótát osztotta ki legjobban, aki nyert, és azt, aki második lett. Természetesen a harmadikat dicsérte.

"Rontod a bizniszem. Lewis-fan vagyok, mert ő szuperul promótálja a sportunkat. Tisztán üzleti szempontból, bocsánat, Nico, hogy ezt kell mondanom, te nem teszel jót az üzletnek. Sajnos nem tudtad magad mellé állítani a német rajongókat - vágta Rosberg szemébe Ecclestone a páros interjújukon. - Törölnünk kellett a Német GP-t, ez is bizonyítja, hogy Németország szörnyen rossz piac a Forma-1-nek. Lewis közben hős a hazájában, a britek imádják az F1-et. Lewis a legjobb bajnok hosszú-hosszú idő óta. Az élet minden területén megjelenik, vörös szőnyeg, divat, zene. Ez nem a te hibád, Nico, egyszerűen más karakterek vagytok."

Ecclestone és Rosberg
Ecclestone és Rosberg

Rosberg azonnal felelt, de hogy mennyire volt meggyőző, döntse el mindenki magának.

"Természetesen értem Bernie álláspontját, ő kereskedelmi szempontból néz mindent, vagyis minél közvetlenebb a bajnok, annál jobb. De én is gondolok a sportunkra, és tenni akarok érte, csak a magam módján. Én Nico vagyok, nem Lewis."

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton

Igaza van Ecclestone-nak?

  • 7654
    Nem
  • 3979
    Igen

Ecclestone még Vettelnek is odaszúrt egyet, aztán a csapatfőnököket sem kímélte: "Sebastian sem tesz sokat a sportért, az emberek alig ismerik fel az utcán. A csapatvezetőknek is prominens személyiségeknek kellene lenniük. Vegyétek le Toto Wolffról a Mercedes-inget, küldjétek ki az utcára, senki nem fogja felismerni. Arrivabene a Ferrarinál? Önmagának lehet, hogy jó, de az F1-nek nem."

Gondoljunk csak Ron Dennisre, Flavio Briatoréra, Frank Wiliamsre, Eddie Jordanre.