A legrosszabb hasonlat, amit az F1 valaha hallott

2016.04.01. 13:35

A Leicester City az angol futballbajnokságot vezeti, méghozzá öt ponttal, hét meccsel a vége előtt, és minden idők legnagyobb futballsokkja lenne, ha tényleg megnyerné. 5000:1-hez adták a bajnoki esélyeit a fogadóirodák a szezon elején.

A mercedeses Nico Rosberg tavaly és azelőtt is második lett az F1-világbajnokságban, megnyerte a szezon első futamát, és zsinórban négy győzelemnél tart, mivel ő győzött a három utolsó tavalyi versenyen is. Ráadásul az F1 leggazdagabb csapatánál vezet.

A Leicester sosem volt bajnok Angliában, költségvetése a 20 Premier League-csapat közül a 18. Az tény, hogy jelenleg nagyon felkapottak, velük van tele az angol és az európai futballsajtó is.

Rosberg az Ausztrál GP-győzelmét ünnepli
Rosberg az Ausztrál GP-győzelmét ünnepli

Nico Rosberg tehetős családból származik, apja, Keke Rosberg F1-világbajnok volt 1982-ben, így Nico Monacóban nevelkedett, a legnagyobb luxusban. Hamilton mesélt régebben arról, hogy mennyire irigyelte őt gyerekként, azt a gazdagságot, ami körülvette. (Csapattársak voltak gokartosként, Rosbergék magángéppel reptették őket a versenyekre, a költségek nagy részét Keke állta.)

Ezek után Nico Bahreinben azt mondta,

talán olyan leszek, mint a Leicester City, nem tartozom a fő esélyesek közé, de (futamokat) nyerek, aztán beindul minden. A jó rajt már megvan.