Ötöt nyert zsinórban? És?

2016.04.13. 17:45

Nico Rosberg ötből öt futamgyőzelemnél jár az utóbbi öt futamon, tavaly hármat nyert az év végén, idén ő vitte el az első két versenyt. Lewis Hamilton tavaly október, az Amerikai GP óta nyeretlen, már 17 pont a hátránya összesítve.

Bahreinben a második helyről is lecsúszott, Kimi Raikkönen is megverte. A startokkal van gondja, az új kuplunggal mindkét rajtot elszúrta, de állítja, nem izgatja a lassú kezdés.

"Nem volt sima a kezdés idén, vagyis meglehetősen pozitív a bajnoki helyezésem. Ha két rossz versenyed van, mégis két dobogót hozol belőle, az nagyon jól néz ki. Visszajöttem már rosszabb helyzetből is, az egyszer biztos. Az emberek arról kérdezgetnek, nem aggódom-e. Ellenkezőleg. Nem látok hibát a felkészülésünkben és a munkánkban, szóval biztosra veszem, hogy egyenesbejövünk. Személyesen is, pszichikailag sosem voltam ennyire rendben. Nagyon kevés dolog van, ha van egyáltalán, ami ezt elronthatja" - nyugtatta meg a szurkolóit.

Hétvégén jön a Kínai GP, ahol Rosberg folytathatja a sorozatát. 2012-ben itt győzött először életében, kifejezetten kedveli a pályát. De Hamilton is. És mivel Ausztráliában és Bahreinben is övé lett a pole - Rosberg előtt -, valamennyire érthető, hogy nem esik kétségbe.

Kevés dolog érdekel kevésbé, mint hogy megnyerte az utóbbi öt versenyt. Bármi megtörténhet még, rengeteg van a szezonból, dolgozom tovább keményen. Jön Kína, a következő csata. Ez a pálya jó volt hozzám eddig, öt pole, négy győzelem, remélhetőleg fordulópont lesz.

Az időmérő Sanghajban szombaton - magyar idő szerint - reggel kilenckor kezdődik, vasárnap a futam nyolckor.