Vettel kiakadt Kvjatra: Úgy érkeztél, mint egy torpedó!

2016.04.17. 10:50

Nehezen indult a két Ferrari versenye a vasárnapi Kínai Nagydíjon, miután a rajt után nem sokkal összeértek az autók, és emiatt Räikkönen kicsúszott a pályáról.

Az történt, hogy a két Ferrari egymás mellett haladt, amikor beesett melléjük Kvjat a belső íven. Vettel volt középen, és a Red Bull-pilóta miatt balra rántotta a kormányt, de hozzáért csapattársa autójához. Räikkönen keresztbe fordult, és miközben hozzáért Kvjathoz, leszakadt az első szárnya, úgyhogy mehetett a boxba. 

 

Vettel elég ideges lett a történtek miatt, és a rádióján háborgott, hogy Kvjat úgy érkezett meg mellé, mint egy őrült, és amúgy is öngyilkos manőver volt, amit csinált.

A német végül nagyot versenyezve a második helyen végzett, Räikkönen az ötödik lett. Vettelnek a célba érés után az első dolga az volt, hogy a rádión bocsánatot kért csapattársától a történtek miatt, szerinte nem volt esélye elkerülni az ütközést.

De itt még nem volt vége, mert Kvjat a harmadik helyen végzett, így Vettelnek volt lehetősége elbeszélgetni vele, mielőtt kimentek a pódiumra, ráadásul Kvjat még rá is kérdezett nála a történtekre. A Ferrari-pilóta a kamerák előtt ingerülten kérte számon a fiatal oroszt, azt mondta neki, hogy úgy érkezett meg a kanyarba, mint egy torpedó.

Ha nem változtatok irányt, akkor összeütközünk, és mindhárman kiesünk! Számolnod kell azzal, hogy összetörheted az autódat, ha őrült módjára támadsz. Szerencséd volt, de Kimi és az én autóm megsérült 

- folytatta. 

Kvjat mosolyogva csak annyit reagált, hogy ő csak versenyzett, és látszott rajta, hogy nem nagyon akarja felvenni, amit a Ferrari-pilóta mondott. 

Vettel egy ideig még puffogott, aztán a pódiumon az eredményhirdetés utáni interjúban már azt mondta, hogy nehéz megítélni Kvjat szempontjából a történteket, de Kimi beragadt, és miközben megpróbálta előzni, összeakadtak, miközben Kvjat ugyanezen volt. "Túl gyorsan érkezett meg az üres helyre, én pedig nagyon meglepődtem, ráadásul Kimi bejött elém. Végül szerencsések voltunk, mert mindketten folytatni tudtuk a versenyt". 

Kvjatot is megkérdezték, szerinte ha valaki előtt megnyílik a hely, akkor oda fog menni. "Elismerem, hogy kockázatos volt, ebben egyetértek Sebastiannal, de a dobogóra kerültem, és ő is a dobogón van" - mondta, és azt is hozzátette, hogy a jövőben is ugyanígy fog versenyezni.