Géza
-12 °C
-4 °C

Hamilton: Barcelona volt a fordulópont

2016.07.24. 19:10

Nem értékelte túl mogyoródi győzelmét Lewis Hamilton, pár órával a futam után már arról beszélt, nem ez volt élete versenye.

"Nem volt igazán jó ez a hétvégém. Silverstone legutóbb, az igen, az az volt, de az a mostani... Hát, talán a vasárnapom, az rendben volt" - nyilatkozta a verseny utáni pilótaértékelésen a Mercedes-motorhome-ban.

Viszont kulcsfontosságú volt a Hungaroring abból a szempontból, hogy idén először vezeti a világbajnokságot.

A 11. futam után állt az élre úgy, hogy a hatodikig még csak nem is nyert. Abszurd - de így van -, hogy pont azt a versenyt nevezte meg a fordulópontnak, ahol egyedül nem ért célba idén, a barcelonait. Ott ütköztek össze az első körben csapattársával, Nico Rosberggel.

Spanyolországban fordult meg a dolog. Akkoriban nem tűnt úgy, de utólag mindenképp. Mélypont volt, hova lehet innen menni, gondoltam, csak felfelé. 

Azóta hat versenyből ötöt nyert.

A Mercedesnek sem mellékes a budapesti siker, ugyanis ezzel lett teljes a kép, most már az összes versenynaptárban lévő pályán nyertek a 2014-ben kezdődött turbókorszakban.

Hamilton most kifújja magát, nem utazik el azonnal a városból. Mint rögtön a győzelem után mondta, este vacsoráznak egy nagyot, aztán kicsit beleveti magát az éjszakába.

"Maradok még a városban, végre egy kicsit körülnézhetek nappal is. Nem mintha este nem lenne szép, nagyon is, de így mást is ki tudok próbálni. Mondjuk holnap reggel elmegyek futni a folyópartra. Innen aztán Angliába utazom a mérnökökkel egyeztetni, utána meg már irány Németország."

Ahol alig öt nap múlva kezdődik a Német Nagydíj.