Kimiben van még kakaó, kár, hogy Rosberg Hamilton csapattársa

2016.07.26. 19:19

A hétvége embere Lewis Hamilton volt a Hungaroringen, bár azt mondta, nem volt különösebben jó nagydíja, maximum a vasárnapjára büszke, de így is simán nyerte a futamot.

  • A piszkos oldal is tiszta

Még úgy is, hogy nem a pole pozícióból indult, ami Mogyoródon azért elég nagy előny. Ő is furcsállta, de a pálya új aszfaltján a piszkos oldal is meglehetősen tiszta volt, így le tudta rajtolni Nico Rosberget.

  • Hamilton fizikálisan is kiugró

Az is segítette, hogy elképesztő a fizikuma, erősebb, mint akár Rosberg, akár a harmadik helyezett Daniel Ricciardo. A szombat-vasárnap különösen megterhelő volt idén, az időmérőn 14:20 és 16:00 között folyamatosan az autóban ültek a versenyzők a rettentően elnyúlt kvalifikáció miatt. Hamilton elárulta, ő egy óra után kiugrott pisilni, de nem emiatt bírta jobban a többieknél. Ricciardo akkor valósággal eléhezett, mint a Touron a bringások, végigkajálta a sajtótájékoztatót, annyira éhes volt.

Szombaton versenytávnyi időt töltöttek a kormánynál a pilóták, majd vasárnap jött az igazi futam: 27-30 fokos hőségben. Rosberg és Ricciardo folyamatosan ittak, miután kiszálltak a kocsiból, és úgy néztek ki, mintha overallostól ültek volna egy kád vízben. Hamilton is kortyolgatott, de úgy tűnt, nem vette különösebben igénybe a nap. Nem tűnt fáradtnak, csak pisilnie kellett, de nagyon.

  • Kár, hogy Rosberg Hamilton csapattársa

Hamilton idén először vette át a vezetést a világbajnokságban, az első futam óta Nico Rosberg állt az élen. A német az első négy versenyt zsinórban nyerte, azóta viszont csak egyszer győzött, míg Hamilton csak a hatodik GP-n futott be először az élen, a 11. futam után viszont már öt sikerrel áll, mint Rosberg. Mostanában nem sújtotta motorprobléma, elég simán hozta is ezeket a győzelmeket.

Izsányi Szabolcs NS-es kolléga vetette fel pénteken, hogy ő sajnálja, hogy Rosberg Hamilton csapattársa, mert a német szintjét simán hozza a világbajnok, de a maximumát így csak nagyon ritkán láthatjuk. Vasárnap a futam pont ezt mutatta, Hamilton úgy nyert, hogy folyamatosan 2 másodpercen, de mindig a kritikus 1 másodperc fölött tudta tartani a különbséget Rosberghez képest. Ezek után valóban egyet lehet érteni: tényleg jobb lenne, ha Ricciardo, Alonso, Vettel, vagy a fiatal Verstappen menne Hamilton mellett a Mercedesben.

Hétfőn egy interjúban Alonso is erre utaló megjegyzést tett, amikor azt nyilatkozta:

Rosbergnek nincs könnyű csapattársa. Nagyon erős a pályán, nagyon gyors, sose hibázik. És még a pályán kívül is nagy a befolyása. Sok szerencsét Rosbergnek! -

mondta, majd elnevette magát.

  • Verstappen elképesztőnek tűnik

Pedzegettük már csütörtökön, hogy a 18 éves srác nem csak nagyon gyors, de az autón kívül is jó fej. A szombati szabadedzésen 2 ezredre meg tudta közelíteni az élen végző Rosberget, és ha nem esik az időmérőn, valószínűleg újra nagyon megnehezíti Daniel Ricciardo dolgát. Az esőben a nagyok ügyébe - pole - nem tudott beleszólni, a futamon is elmaradt tőlük, de ahogy maga mögött tartotta Kimi Raikkönent, az egészen impresszív volt. A srác olyan, mintha 30 éves lenne, olyan okosan vezet, úgy nyilatkozik és olyan a humora is. Csak a tapasztalata nincs még meg, úgyhogy most is mi mondjuk, amit az imént Alonso: sok szerencsét hozzá a többieknek, egy-két év múlva!

  • Kimi Raikkönenben van még kakaó

Az esős időmérőt a Ferrarival együtt újra elrontotta a finn, így kötött ki a 14. rajthelyen, ahonnan könnyedén jött fel hatodiknak. Sőt, az 50. körig negyedik volt, 10 másodpercen belül az elsőhöz képest. Végül hatodik lett, Verstappennel nem bírt, ám valamit megcsillantott abból, amit 2013-ig láthattunk tőle, de mióta a Ferrarihoz két éve visszatért, szinte soha.