Button: Félelmetes lesz vezetni jövőre

2016.08.26. 09:47

Bár Jenson Buttonnak még nincs biztos helye a Forma-1-ben 2017-re, a 2009-es világbajnok már alig várja, hogy a jövő évi kocsiban ülhessen, azt ugyanis szerinte sokkal nagyobb, sokkal félelmetesebb élmény lesz vezetni.

A brit szerint régebben sokkal neccesebb volt például bevenni a kanyarokat, gyakran érkeztek megy úgy a féktávra, hogy egyáltalán nem volt biztos, sikerülni fog a kanyar. Most csak becsúsznak a kanyarba és átdriftelnek, nincs semmi különleges. „Nagyon más érzés ez, egyáltalán nem annyira ijesztő. Jövőre viszont az lesz, iszonyatosan király lesz” – lelkendezett Button.

A McLaren-pilóta persze a szélesebb gumikra és a több leszorítóerőt kínáló, átszabott aerodinamikára gondolt, ami még a 20 kilóval nehezebb kocsik ellenére is látványosabb versenyzést hozhat szerinte.

Lewis Hamilton viszont nincs ennyire elragadtatva a 2017-es vezetési élménytől. A címvédő már most a leendő spóroláson aggódik, mind a gumira, mind az üzemanyagra nagyon kell majd vigyázni ugyanis. „Mi már nem nyomjuk állandóan 100 százalékon, mint régen, akkor sokkal extrémebb volt a versenyzés. Egy sprint volt, mint anno a gokartozás. Ehelyett most inkább a spórolásról szól az F1, az emberek viszont nem ezt akarják látni.”

„Jövőre még mindig túl nehezek lesznek a kocsik. Persze, jobban tapadnak majd, gyorsabbak is lesznek, de nagyjából ugyanaz lesz minden, mint az idén. Spórolj a gumikkal, spórolj az üzemanyaggal, az lesz, mint most” – véli Hamilton.