Nem tett jót a glóriás fejvédőnek a tűzeset

2016.09.30. 15:23

Jövőre tervezték a Forma-1-ben a glóriának elnevezett fejvédő bevezetését, de a nyáron elhalasztották, legalább egy évvel, mert az eszköz nem tökéletes.

Az utóbbi nagydíjak szabadedzésein már a fél mezőny kipróbálta, Nico Rosberg az elejétől nagy támogatója, Daniel Ricciardo mást szeretett volna, Lewis Hamilton nagyon ágállt ellene, aztán mikor először ment vele, azonnal használta volna élesben is.

A bevetésére viszont még várni kell, és nem kedvez neki a pénteki tűzeset sem, ami a Malajziai GP első időmérőjén történt: Kevin Magnussen Renault-jában a benzinpumpa hibásodhatott meg, kinyomta a motorból az üzemanyagot, ami a forró alaktrészeken begyulladt, majd alig tudták eloltani.

A hiba pillanatában Magnussen még az autóban ült, majd úgy ugrott ki belőle, mint a nyúl. Megkérdezték, lehetséges lett-e volna ilyen gyors menekülés, ha a glória a kocsin van?

"Valószínűleg nem, bár én sosem mentem vele, szóval nem én vagyok a legjobb ember erre.

De szerintem az öt másodperc túl sok, ha ég a kocsi. Nem akarsz öt másodpercet várni ilyenkor, szóval ez egy érdekes kérdés

- utalt arra, hogy az FIA öt másodpercet jelölt meg, a fejvédő használatával ennyi idő alatt kell tudni elhagyni az autót.

Akik mentek vele, és még tetszett is nekik, azt azért megjegyezték, hogy a be- és kiszállás problémásabb volt, mint anélkül.

Az FIA biztosan megvizsgálja az esetet, de a Szepangban történtek biztosan nem gyorsítják a bevezetését.