Gyárfás
19 °C
29 °C
Index - In English In English Eng

A legjobb vicc, ami mára teljesen kiveszett a Forma-1-ből

2016.10.12. 19:19

Azon kesereg Jonathan Noble, napjaink talán legismertebb netes F1-újságírója a Motorsport.com-on, hogy mennyire kiveszett a Forma-1-ből a humor. Természetesen az apropót Lewis Hamilton szuzukai balhéja adta.

Noble - bár kiemeli, hogy nem szokta - visszasírja a régi szép időket, és az 1993-as Francia GP sajtótájékoztatóját idézi fel Bergerrel, Sennával és a japán Ukyo Katayamával.

A szituáció, hogy a meghívott versenyzőket arra kérték, meséljék el a legjobb poént, amit egymással játszottak meg. Berger fel is idézte, hogy dobta ki mclarenes csapattársa, Ayrton Senna tárcáját egy helikopterből, majd Katayamára került a sor. Aki az angolt sosem bírta túl jól, így kicsit félreértette a kérdést, és elmesélte a kedvenc F1-es viccét.

Ukyo Katayama F1-karrierje idején, itt épp a Minardinál
Ukyo Katayama F1-karrierje idején, itt épp a Minardinál

Az elefánt és a kígyó találkozik a dzsungelben, és az elefánt megkérdezi a csúszómászót, tudod-e, én ki vagyok?

Hát persze! Nagy a füled, van ormányod, te vagy az elefánt! De tudod-e, én ki vagyok? - replikázik a kígyó.

Tudom hát! Furcsa a bőröd, nincs hajad, se füled, te vagy Niki Lauda!

Pontosan ez az, amivel az F1-es tájékoztatókon a legritkább esetben lehet összefutni, viszont fontos, hogy nem csak mert a pilóták faarcúak, le vannak tiltva még a mosolygásról is, és attól paráznak, nehogy rosszat mondjanak valakire, pláne valamelyik csapatszponzornak a valakijére.

Hanem mert az újságírók is blődségeket, sokszor teljesen irreleváns baromságokat kérdeznek. Fogalmuk nincs, mi a lényeg, mi az érdekes.

Minden harmadik kérdező még a kérdést sem tudja rendesen feltenni angolul, és a válasz sokszor azzal kezdődik, vagy végződik, hogy nem egészen értem, mire gondol.

Így pedig nem lehet értelmes társalgást kialakítani. A pilóták unják az egészet, pláne az olyan régi motorosok, mint Hamilton, aki már tizedik szezonját nyomja, és nagyjából 100 ilyen tökegyforma sajtótájékoztatón kellett megjelennie.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!