Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Briatore tudja, mi a Ferrari gondja

2016.10.21. 10:11

Közeleg a szezon vége, a Mercedes-pilótákon kívül igazán nagy célért már senki nem küzd a Forma-1-ben, a Ferrariról is egyre többen mondják el, hogy kudarccal zárja 2016-ot.

Flavio Briatore is megszólalt, aki bár sosem dolgozott a Ferrarinál, de húsz éven át vezette a Benettont és a Renault-t csapatfőnökként, világbajnokságokat nyert, így tudja, mi fán terem a dolog. Miért is nem megy a Ferrarinak? A képlet rém egyszerű szerinte.

Nem fektetnek be elég pénzt? Nem, a Ferrarinak mindene megvan. Csakhogy a csapatnál ugyanazok az emberek dolgoznak, mint két évvel ezelőtt. Illetve néhányan elmentek, de nem pótolták őket, senki nem érkezett a helyükre. Logikus, hogy ugyanolyan eredményeket érnek el

- mondta az olasz Radio Capitalon.

Briatore május végén, Monacóban
Briatore május végén, Monacóban

2014 végén lépett le a Ferraritól Fernando Alonso - őt Briatore menedzseli és jóbarátok is - , de jelenleg az istálló nem hoz sokkal jobb eredményeket, mint akkoriban. Briatore úgy látja, a háttérben rendesen dolgoznak, csak valami hiányzik.

Sergio Marchionne (Ferrari-elnök) sok tennivalón van túl, de a Forma-1 ronda jószág, ha nem ragadod meg a szarvánál, felöklel.

Hogy mire gondol pontosan a 66 éves menedzser, nehéz megmondani, de azt jelentheti, hogy Marchionne a lényegi pontokat nem képes megfogni. Korábban egy exferraris épp azt mondta, hogy az új Ferrari-vezetőség nem elég rutinos, a versenysportban tapasztalatlanok, ez a legnagyobb baj.