Összehozná az amerikai utcai futamot az új tulaj

2017.01.24. 16:16

Utcai versenyt rendeznének az Egyesült Államokban Bernie Ecclestone után a Forma-1 új tulajdonosai is. Chase Carey, az új többségi tulajdonos Liberty Media igazgatósági elnöke elmondta, többek között ezzel szeretné felrázni a sorozatot, amely véleménye szerint a korábbi vezető, a 86 éves Bernie Ecclestone irányítása alatt megfáradt.

Carey hozzátette, a szokásos éves Amerikai Nagydíj mellett - ami a texasi Austinban van évente - New Yorkban, Los Angelesben, Miamiban vagy Las Vegasban rendeznének futamot.

Ecclestone pár éve New Jersey-ben már egy pályavonalat is kijelölt a helyi szervezőkkel, sőt, a NJ GP az előzetes versenynaptárba is bekerült, de végül nem sikerült összehozni a versenyt.

A múlt héten a cég részvényesei és a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) is jóváhagyta, hogy az amerikai Liberty Media legyen az F1 többségi tulajdonosa. Az amerikai sport-, média- és szórakoztatóipari vállalkozás, amely a jövőben a Formula One Group nevet fogja viselni, mintegy 8,5 milliárd dollárért vásárolja fel a világbajnokságot működtető CVC Capital Partnerstől a szükséges részvényeket. Jelenleg 19,1 százalékos a részesedése, de ez március végére, az új szezon kezdetére 35,3 százalékosra nő, ezzel átveheti az irányítást. A megállapodást az európai trösztellenes hatóságnak még jóvá kell hagynia. (MTI/Index)