Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Máris kidőlt egy Forma-1-pilóta

2017.02.16. 16:55

Nem vehet rész az első Forma-1-es teszten, február 27. és március 2. között Pascal Wehrlein, a Sauber-Ferrari új pilótája. A versenyző pár hete, a Race of Championson szenvedett furcsa balesetet, melyben megsérült a nyaka.

Az istálló hivatalosan még nem jelentette be, hogy hiányozni fog, de az Autosport már biztosra veszi. A fiatal pilótát a Ferrari tartalékja, Antonio Giovinazzi fogja helyettesíteni Barcelonában, majd - ha kell - a következő négynapos gyakorláson, március 7-10. között is.

Wehrlein a télen igazolt a becsődölt Manortól a Sauberhez anyacsapata, a Mercedes közbenjárásával. Giovinazzi pedig a Ferrarinak köszönheti a váratlan lehetőséget, a Sauber motorszállítójaként intézték el neki a beugrást.

Wehrlein 22 éves, második szezonját kezdi majd az F1-ben, Giovinazzi egy évvel idősebb, de csak pár hete vezetett először F1-autót, egy 2015-ös Ferrarit.