Életed négy legszörnyűbb köre jön

2017.05.19. 21:22

Fernando Alonso kezdi felpörgetni az indianapolisi felkészülést, pénteken letudja az utolsó szabadedzésnapot, szombaton és vasárnap időmérés jön az 500 mérföldes versenyre.

Nagyon készül az egykörös sprintekre, ami egy szakaszban négyszer egy kört jelent, ennyiszer próbálkozhat majd, hogy a futamra, illetve, hogy minél előrébb kvalifikálja magát.

Gil de Ferran, az edzőm azt mondta, a négy időmérőkör életem négy legszörnyűbb köre lesz, mert a kocsi végig a határon fog mozogni.

Ilyenkor ugyanis minden szárnyat levesznek az autóról, a leszorítóerő minimális lesz, hogy az egyenesekben minél jobban felgyorsulhassanak, akár 370 kilométer/órás sebességre is. De Ferran nem aggódik Alonso miatt, különösen, hogy a spanyol elég jó rajtoló is, tudja ezt a Forma-1-ből a korábbi Indy 500 győztes.

Fernandót nézve egyértelmű nekem, hogy ő az egyik legjobb versenyző, akit valaha láttam. Különösen jó a rajt utáni helyezkedésben, ezért hoz fel általában olyan sokat az első körön. Nehéz, mert az első kör nem a rizikóról szól, hanem hogy felmérd, mi zajlik előtted, és úgy helyezkedj, hogy abból majd előnyöd származzon

- nyilatkozta a Motorsport.com-nak.

Az F1-ben tényleg sokszor, különösen a ferrarinál, és különösen a 2012-es szezonban láthattuk, mit tud Alonso az első körben, amikor állandóan a középmezőnyből rajtolt, de mindig elérte a dobogót.

Optimális esetben viszont nem lesz szüksége helyezkedésre: ha megszerzi a pole pozíciót, vagy a másik két hely egyikét az első sorban. Az eddigi szabedzéseken a 4. volt a legjobb helyezése.