Mekkora taplónak kell ehhez lenni?!

2017.07.31. 09:01

Felületesen figyelve unalmasnak tűnhetett a hétvégi 32. Magyar Nagydíj, valójában viszont elég sok kisebb eset tarkította ahhoz, ne üljön le soha a futam. Ilyen volt a Haas-pilóta Kevin Magnussen és a renault-s Nico Hülkenberg csatája is, ami nem ért véget a kettes kanyarban történt kiszorítással, sőt, a csúcspontot – vagy inkább mélypontot – a futam után, az interjúketrecben érte csak el.

Hülkenberg a hajrában támadta a 11. helyen versenyző dánt, a 2-es kanyarban külső íven próbálta meg lenyomni, Magnussen viszont nem nagyon hagyott helyet a németnek, az ideális ívtől messze védekezve szorította pályán kívülre a Renault-pilótát, aki emiatt több helyet is vesztett. Hülkenberg végül be sem fejezte a futamot, elektronikai probléma miatt kellett kiállna a 68. körben, Magnussen végül a 13. lett.

Hülkenberg és Magnussen a leintés után is folytatták a harcot, a német az interjúketrecben ment oda az épp nyilatkozó dánhoz, hogy odaszúrjon neki egy megjegyzéssel. "Ismét a mezőny legsportszerűtlenebb pilótája" – mondta Magnussennek pacsi közben, mire a dán rettentő őszintén, ugyanakkor legalább annyira alpári módon csak annyit felelt:

Kapd be a golyóim, haver!

Magnussent aztán meg is védte a Haas-csapatfőnök Günther Steiner, pedig a stewardok is hibásnak látták a dánt, öt másodperces büntetést kapott, ezért lett csak a 13. Steiner szerint Hülkenberg mindkét Haas-pilótával túl keményen harcolt, a futam elején Romain Grosjeannal koccant, a végén pedig gyerekesen viselkedett, amiért büntetést kért egy szerinte teljesen normális védekezési manőver miatt.

Hülkenberg azzal zárta – legalábbis egyelőre – az ügyet, hogy újra a versenyigazgató Charlie Whitinghoz fordul majd, mert szerinte az 5 másodperc büntetés nem téríti észhez Magnussent.