Árpád
-2 °C
3 °C

Pilótacsere a Toro Rossónál, ejtik Kvjatot

2017.09.26. 11:15

A hétvégi Malajziai Nagydíjon pilótacsere lesz a Toro Rossónál, ahol a 21 éves francia Pierre Gasly váltja majd Danyiil Kvjatot. A váltás nem végleges – egyelőre –, de nem titkolt céllal Gasly képességeit akarják felmérni, hogy kapjon-e 2018-ra szerződést a csapatnál. A hírt először az Autosport írta meg, majd nem sokkal utána a Toro Rosso is megerősítette, hogy Malajziában Gasly vezet.

Korábban is felmerült már, hogy Gasly akár már idén beülhet a Toro Rossóba, csak akkor még arról volt szó, hogy Carlos Sainz kerül még ebben a szezonban a Renault-hoz, és az ő helyét kapja meg a tehetség. Azóta viszont kiderült, hogy Sainz csak jövőre, kölcsönbe kerül a francia gyártóhoz, a Toro Rosso, vagyis leginkább a Red Bull viszont megalapozott döntést akar hozni a 2018-as pilótapáros kapcsán. Augusztusban, a hungaroringi F1-teszten a Red Bullt vezette, 17 kört tett meg, de nem ment kiemelkedő időt, igaz, valószínűleg nem is a gyorsaság volt a fő cél.

A GP2 tavalyi győztese idén két futammal a vége előtt a második helyen áll a japán Super Formula-bajnokságban, hátránya fél pont az első Isiura Hiroaki mögött, vagyis akár még bajnok is lehet a szezon végén.

Az Autosport úgy tudja, Malajzia után Szuzukában is Gasly vezet majd, Austinban, az Amerikai Nagydíjon viszont újra Kvjat kapná vissza az autót, akkor ugyanis a Super Formulában lesz dolga a franciának. Hogy utána kivel folytatnák, egyelőre bizonytalan.

Gasly autóba ültetése érdekes helyzetet teremt, ugyanis Sainzot már kölcsönadták 2018-ra, Kvjatnak pedig csak 2017-re van fix szerződése, és azzal, hogy az ő kárára tesztelik élesben Gaslyt, elidegeníthetik az oroszt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?