Fura kapocs Verstappen győzelmei között

2017-10-29T212129Z 1286162201 RC11644A0C30 RTRMADP 3 MOTOR-F1-ME
2017.10.31. 11:20

Vasárnap Max Verstappen harmadik futamgyőzelmét szerezte a Forma-1-ben. Jól jött el a rajtnál Mexikóban, kicsit szerencséje is volt, hogy mögötte Sebastian Vettel és Lewis Hamilton összeértek, onnantól kezdve nagyon sima útja volt a leintésig. A holland rettentően élvezte, hogy újra nyerhet, végig röhögött a rádióban, amikor a csapattal beszélt, azon is, amikor arra kérték, hogy kicsit vegyen vissza a tempóból, nehogy a mexikói magaslaton elfüstöljön a motor.

Végül beért gond nélkül, talán tudta, törvényszerű, hogy nyerjen, egy furcsa összefüggés miatt.

Verstappen 2016-ban, a Spanyol Nagydíjon szerezte első győzelmét az F1-ben. Akkor került a Toro Rossótól a Red Bullhoz, a gyengén teljesítő Danyiil Kvjat helyét kapta meg.

A második győzelmére jó másfél évet kellett várnia, idén, Malajziában lett újra GP-győztes. Épp akkor, amikor az orosz Kvjatból a Toro Rossónál is elege lett mindenkinek, és lehetőséget adtak helyette Pierre Gaslynak.

Kitalálják már, mi előzte meg Verstappen harmadik futamgyőzelmét? Hát persze, hogy az Amerikai Nagydíjra a Toro Rossóba visszaengedett Kvjat kirúgása.

Három futamgyőzelem, mindhárom előtt lefokozták Danyiil Kvjatot – nyilván a véletlen műve, hogy pont így jött össze, de Verstappen helyében lehet, hogy érdemes lenne a háttérben úgy manipulálni a csapatvezetőket, hogy minél többen adjanak lehetőséget, majd tegyék ki az oroszt.

Rossz hír neki, hogy a Red Bull a múlt héten közölte, végleg szakított Kvjattal, így többet nem tudják kirúgni. Legalábbis ők.