Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Ferrari máris variált a kerékcserén a Räikkönen-gázolás után

2018.04.13. 19:56

Csúnya baleset volt a Bahreini Nagydíjon a Ferrari garázsa előtt, Kimi Räikkönen véletlenül elgázolta saját szerelőjét, Francesco Cigarinit, aki súlyos lábtörést szenvedett. A dolog több hibára vezethető vissza, egyrészt nem működött megfelelően a csavarpisztoly, legalábbis nem tudták levenni a bal hátsó kereket, Räikkönen viszont valamiért mégis zöld jelzést kapott, el is indult, miközben Cigarini ott állt a kereke előtt.

A csavarpisztolyt ilyen rövid idő alatt (előző hétvégén volt a bahreini futam) nem tudják új rendszerre cserélni, úgyhogy a szerelők elhelyezkedésén változtattak a Kínai Nagydíj előtt: már nem elölről teszik fel a friss kerekeket, hanem hátulról, és a kereket levevő szerelő sem lép be a kerék elé, inkább oldalról kapja le azt. Erről tanúskodik legalábbis egy Redditre felkerült videó.

Hogy élesben hogyan vizsgázik majd a Ferrari új szisztémája, az vasárnap kiderül.

Később a Ferrari egy szenzorhibát jelölt meg a bahreini baleset okául saját belső vizsgálata után.