Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lauda Verstappenről: Ez már intelligencia kérdése is

2018.04.15. 13:04

Ugyan a két Toro Rosso ütközése hozta azt a biztonsági autós szakaszt, ami miatt végül nagyon izgalmas lett a 2018-as Kínai Nagydíj, érhető okokból inkább Max Verstappen pörgetéséről beszél mindenki a futam után: a holland egy túl agresszív manőverrel nem csak magát forgatta meg, de Sebastian Vettelt is, aki végül emiatt csak a nyolcadik helyen ért célba.

A baleset után Versappen kapott hideget és meleget is, de inkább hideget. Saját csapatánál, a Red Bullnál dolgozó tanácsadó, Helmut Marko csak annyit mondott, hogy egyértelműen a holland volt a hibás a balesetben, és hogy akár a győzelmébe is kerülhetett az eset. Marko elintézte az egészet azzal, hogy Verstappen még túl fiatal, és idővel kinövi majd a hasonló kockázatos döntéseket, de azért leül majd vele beszélni.

A Mercedes-főnök Niki Lauda viszont nem volt ennyire finom, az Auto Motor und Sportnak fakadt ki. "Teljes mértékben Max a hibás a balesetért. Úgy látszik, ész érvekkel nem lehet rá hatni. Az ilyen hibák után az ember általában fejlődik, de ő csak lesz. Ez már intelligencia kérdése is" – eresztette ki a gőzt az osztrák, pedig Verstappen nem is az ő pilótáját lökte ki, hanem Vettelt, igaz, Lewis Hamilton is bukott egy helyet, amiért ki kellett kerülnie a két megpördült kocsit.

A baleset után Verstappen egyébként bocsánatot kért Vetteltől, amit Vettel el is fogadott, sőt, még méltatta is, amiért elismerte a hibáját.

Összességében a Vettel-incidensen túl is elég agresszív futam volt Verstappentől, aki egyet hibázott, amikor Lewis Hamiltont akarta megelőzni – ekkor került elé a végül futamgyőztes Daniel Ricciardo, és mivel mindkét RBR nagyon gyors volt, ha marad a sorrend, Verstappen is nyerhetett volna –, a biztonsági autó alatt pedig annyira sietett, hogy a füvön előzte meg a boxutca bejáratánál a szintén oda igyekvő Toro Rossót.