Jolán
2 °C
4 °C

Vettel értékelte, hogy Verstappen férfiként viselkedett

2018.04.16. 10:55

Egymás után második futamán ütközött Max Verstappen, Bahreinben kiejtette magát, Kínában megúszta, de a koccanás miatt dobogós helyet veszíthetett, és negyedik helyett csak ötödik lett a büntetése miatt.

Vettel Ferrarijába csúszott bele, Niki Lauda, de a holland közvetlen főnöke, Helmut Marko sem volt elragadtatva a dologtól, mindketten kritizálták. Marko még le is szidta a 20 évest.

A legmegértőbbnek épp a kárvallott bizonyult, Vettel a 8. helyre esett vissza a sérült kocsival. A német értékelte, hogy Verstappen bocsánatot kért.

Azonnal odajött hozzám, tudta, hogy hibázott. Azt mondtam neki, nézd, a futamok hosszúak, és eldobtad a dobogódat, az is mázli, hogy folytatni tudtuk. Értékelem, hogy rögtön hozzám jött, mondtam is neki, ezt így kell csinálni, szemtől szemben, nem a médián keresztül felfújni. Szerintem megértette, rájött, hogy elszúrta

- idézte az Autosport Vettelt.

Hiába kezdte idén Verstappen már a negyedik szezonját a Forma-1-ben, van a lábában 63 verseny, még mindig épp csak elhagyta a tinédzserkort. Vettel szerint viszont a kora már nem tényező.

Kérdezik tőlem, hogy a kora miatt-e, de nem, már jó sok futama van. Egész versenyen hátszelünk volt, a 41. körre kiderült, hogy nehéz ott megállítani a kocsit. De megtörténik az ilyesmi.


Vettel a bajnokságot még vezeti, de előnye 17 pontról 9-re csökkent Lewis Hamilton előtt. Verstappen 18 ponttal csak a 8.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?