Vettel értékelte, hogy Verstappen férfiként viselkedett

2018.04.16. 10:55

Egymás után második futamán ütközött Max Verstappen, Bahreinben kiejtette magát, Kínában megúszta, de a koccanás miatt dobogós helyet veszíthetett, és negyedik helyett csak ötödik lett a büntetése miatt.

Vettel Ferrarijába csúszott bele, Niki Lauda, de a holland közvetlen főnöke, Helmut Marko sem volt elragadtatva a dologtól, mindketten kritizálták. Marko még le is szidta a 20 évest.

A legmegértőbbnek épp a kárvallott bizonyult, Vettel a 8. helyre esett vissza a sérült kocsival. A német értékelte, hogy Verstappen bocsánatot kért.

Azonnal odajött hozzám, tudta, hogy hibázott. Azt mondtam neki, nézd, a futamok hosszúak, és eldobtad a dobogódat, az is mázli, hogy folytatni tudtuk. Értékelem, hogy rögtön hozzám jött, mondtam is neki, ezt így kell csinálni, szemtől szemben, nem a médián keresztül felfújni. Szerintem megértette, rájött, hogy elszúrta

- idézte az Autosport Vettelt.

Hiába kezdte idén Verstappen már a negyedik szezonját a Forma-1-ben, van a lábában 63 verseny, még mindig épp csak elhagyta a tinédzserkort. Vettel szerint viszont a kora már nem tényező.

Kérdezik tőlem, hogy a kora miatt-e, de nem, már jó sok futama van. Egész versenyen hátszelünk volt, a 41. körre kiderült, hogy nehéz ott megállítani a kocsit. De megtörténik az ilyesmi.


Vettel a bajnokságot még vezeti, de előnye 17 pontról 9-re csökkent Lewis Hamilton előtt. Verstappen 18 ponttal csak a 8.