2024. június 23. 21:00
Svájc
Németország
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 23. 21:00
Skócia
Magyarország

Hamilton pályacsúccsal vitte a spanyol időmérőt

GettyImages-957651828
2018.05.12. 16:03

Nem múlt el incidens nélkül az időmérő sem a Spanyol Nagydíjon, igaz, akkora baleset nem volt, mint Brendon Hartley-é a harmadik szabadedzésen, amikor az új-zélandi annyira odaverte a Toro Rossót, hogy az a mentés közben kettétört.

Az időmérő első harmadában a Williams-pilóta Lance Stroll csúszott ki, és ezzel ki is esett, ahogy csapattársa, Szergej Szitorkin, Marcus Ericsson és Nico Hülkenberg is. Hartley kocsiját nem szerelték meg időben érthető módon, így ő el se kezdte az időmérőt.

Az első harmadban egyébként Sebastian Vettel volt a leggyorsabb, a két Ferrari közé Max Verstappen ékelte be magát, de még Daniel Ricciardo is verte a harmadik edzést nyerő két Mercedest. A második harmadban maradt a Ferrari-fölény, Vettel és Räikkönen voltak a leggyorsabbak, majd Valtteri Bottas és Lewis Hamilton jöttek. Nem volt meglepetéskieső, az viszont meglepetés volt, hogy Kevin Magnussen a Haasszal az RBR-es Daniel Ricciardo előtt zárt.

A Q3-ban Lewis Hamilton kezdett elsőre nagyon jó körrel, Vettel jó 8 tizedes hátrányban volt hozzá képest, nem is meglepetés, hogy kettejük közé befért még a két Red Bull (Verstappen, Ricciardo sorrendben) és Bottas is. Másodikra Ricciardo 2 ezredre maradt el attól, hogy megelőzze saját csapattársát, a végén maradt is köztük ez a minimális különbség Verstappen javára, a végére vesztettek viszont pár helyet, elsősorban a Ferrarik javulása miatt. Az olaszok kicsit javulva lefoglalták a második sort, az elsőt viszont a Mercedes bérelte ki, Lewis Hamilton pályacsúccsal szerezte meg a pole-t, Bottas pedig csak 4 század hátránnyal zárt mögötte. Fernando Alonso hazai pályán a nyolcadik rajtkockát szerezte meg.

Nyitókép: Lewis Hamilton (Mercedes AMG Petronas) a szombati időmérőn (David Ramos/Getty Images Hungary)