Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sztártervezőt kap a Sauber a Ferraritól

2018.05.28. 15:41

2017 végétől hivatalosan is segíti a Sauber munkáját a Ferrari, kvázi fiókcsapattá téve a svájci istállót, aminek több alkatrészt, és az Alfa Romeo névre keresztelt motort is adnak a saját gyári fejlesztésükből.

Július 1-étől még szorosabb lesz a két csapat közti kapocs, miután a Ferrari átengedi a Saubernek vezető tervezőjét, Simone Restát, aki technikai igazgatóként folytatja majd, Jörg Zandert váltva a pozícióban. Resta 2001-ben csatlakozott a Ferrari fejlesztő részlegéhez, miután 1998-ban, a Minardinál kezdett dolgozni a Forma-1-ben.

A Sauber-csapatfőnök Fred Vasseur szerint Resta érkezése komoly előrelépés a szempontjukból, és sokat erősödhetnek az új vezető érzekésével.

A Ferrari nemrég jelentette be, hogy szeptembertől csatlakozik hozzájuk a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) korábbi biztonsági főnöke, aki a technikai igazgató Mattia Binotto alá tartozik majd, Resta távozása alighanem Mekies szeptemberi érkezésének csinál helyet.