Szijjártó: A 2019-es futam után indulhatnak a fejlesztések a Hungaroringen

2018.07.29. 16:10

A jövő évi versenyhétvége után kezdődhetnek meg a stratégiai fejlesztési programban szereplő beruházások a Hungaroring területén, mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a 33. Forma-1-es Magyar Nagydíjon. A politikus a verseny előtt találkozott Chase Careyvel, az F1 kereskedelmi jogait birtokló amerikai Liberty Media képviselőjével.

A 2019-es futam után a stratégiai fejlesztési programnak megfelelően előtérbe helyezett és szükségesnek tartott átalakításokat el fogjuk végezni, és ahogy megígértük, az ehhez szükséges forrásallokációs és jogalkotási folyamatokat szintén időben végrehajtjuk

– mondta Szijjártó, aki szerint a beruházások elvégzésére a reális idősáv a 2019-es és a 2020-as GP közötti időszak, ezért már jövő tavaszig el kell végezni a jogalkotási munkákat és a szükséges források elkülönítését.

Mindenki nyugodt lehet, hogy ha a kormányzat elhatároz valamit, akkor azt végig is viszi 

– mondta a külügyminiszter.

A 2026-ig érvényes szerződéssel rendelkező Magyar Nagydíj gazdasági hatása egyértelműen pozitív a politikus szerint, a tavalyi évben 30 milliárd forintnyi gazdasági aktivitás valósult meg a mogyoródi F1-es hétvégén. I dén ráadásul jobban fogytak a jegyek, többen látogattak ki a futamra, a gazdasági hatás pedig még nagyobb lehet, mint tavaly.