Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Szijjártó: A 2019-es futam után indulhatnak a fejlesztések a Hungaroringen

2018.07.29. 16:10

A jövő évi versenyhétvége után kezdődhetnek meg a stratégiai fejlesztési programban szereplő beruházások a Hungaroring területén, mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a 33. Forma-1-es Magyar Nagydíjon. A politikus a verseny előtt találkozott Chase Careyvel, az F1 kereskedelmi jogait birtokló amerikai Liberty Media képviselőjével.

A 2019-es futam után a stratégiai fejlesztési programnak megfelelően előtérbe helyezett és szükségesnek tartott átalakításokat el fogjuk végezni, és ahogy megígértük, az ehhez szükséges forrásallokációs és jogalkotási folyamatokat szintén időben végrehajtjuk

– mondta Szijjártó, aki szerint a beruházások elvégzésére a reális idősáv a 2019-es és a 2020-as GP közötti időszak, ezért már jövő tavaszig el kell végezni a jogalkotási munkákat és a szükséges források elkülönítését.

Mindenki nyugodt lehet, hogy ha a kormányzat elhatároz valamit, akkor azt végig is viszi 

– mondta a külügyminiszter.

A 2026-ig érvényes szerződéssel rendelkező Magyar Nagydíj gazdasági hatása egyértelműen pozitív a politikus szerint, a tavalyi évben 30 milliárd forintnyi gazdasági aktivitás valósult meg a mogyoródi F1-es hétvégén. I dén ráadásul jobban fogytak a jegyek, többen látogattak ki a futamra, a gazdasági hatás pedig még nagyobb lehet, mint tavaly.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?