Ödön
1 °C
11 °C

Ha a pénzen múlik, nem a Pirelli gyártja 2020-tól az F1-gumikat

2018.09.04. 20:31

Az FIA elismerte, hogy több mint egy gumigyártó érdeklődik a Forma-1 2020-23 közti gumiszállítói szerződésére, mindezt ráadásul azok után tette, hogy a Michelin már hivatalosan is kiszállt a versenyből.

A 2020-23 közötti időszakra meghatározott tender egyébként a mostani gyártó Pirellinek kedvez, ugyanis 2020-ra a mostani 13 colos felnikre kell gyártani, majd 2021-23 között már 18 colos felnikre kellene készíteni, ráadásul akkorra már melegítőpaplan nélkül, de állítólag ez sem zavarja a dél-koreai Hankookot, aminek képviselői hétvégén Monzában tárgyaltak az F1 vezetőivel.

A Hankook egyébként remek kapcsolatot ápol az FIA-val, hiszen az F3-Eb-re,illetve a DTM-nek is ők gyártják a gumikat.

A pályázatokat augusztus 31. éjfélig kellett leadni, az FIA két hétig vizsgálja azokat, és ami megfelel a kiírás minden pontjának, azt továbbadja az F1 vezetőségének,

ők pedig már pusztán piaci alapon hozzák meg a döntést.

Vagyis, ha a Pirelli és a Hankook is átmegy a bírálaton (más pályázóról nem tudni), az dönt, hogy ki fizet többet, hogy négy évig az ő gumijait használják az F1-ben, ez pedig iparági pletykák szerint szinte biztosan a Hankook lesz.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?