Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hamilton frászt kapott, Alonso nagyot fogott

2018.10.05. 17:28

A Mercedes és Lewis Hamilton fölényéről szólt a Japán GP első napja, az angol csapattársát, Valtteri Bottast is fél másodperccel verte a szabadedzéseken, de nem sokon múlt, hogy kifejezetten rossz napja legyen a világbajnoknak. Sőt, finoman fogalmazunk ezzel, ha Pierre Gaslyval összeütközik, annak komoly következményei lehettek volna, és nem csak a kocsira nézve.

Hamilton ugyanis a pálya leggyorsabb pontján, az idén még gyorsabbá alakított, padlógázas 130R-kanyar után érte utol a poroszkáló Toro Rosso-Hondát, és talán kicsit elmélázott, de a francia tényleg érthetetlenül lassan ment.

Az angol az utolsó pillanatban elrántotta a kormányt, kikerülte a szinte álló autót, de a sikánt nem tudta bevenni, elszáguldott egyenesen a menekülőúton. Megúszták, Gasly is, ám utóbbit figyelmeztették, ami a legenyhébb F1-es büntetés.

Fernando Alonso is bekerült a videós hírekbe, mert hát eredménye, a 18. hely miatt máshová nem fog. Ő az első Degner-kanyarban csúszott le a pályáról, itt is 200 fölött mennek az F1-esek. Számtalan nagy baleset történt már itt hasonló hibákból, mivel a bukótér relatíve kicsi, nehéz elkerülni a bajt. Ha valakinek sikerülhet, az persze Alonso, és így is lett, a Mclaren-Renault kicsúszta magát, megállt a kavicságyban, még mielőtt elérte volna a gumikordont. A spanyolnak szerencséje volt, de biztosan benne volt közel 20 éves rutinja is.

Éjjel jön az utolsó szabadedzés, szombat reggel 8-kor - magyar idő szerint - az időmérő.