Nem ciki, ha volt F1-es visítja, ez túl gyors?

2018.10.12. 19:19

Elvitt pár körre egy AMG GT Mercedest Szuzukában a Mercedes-csapatfőnök Toto Wolff és felesége, Susie Wolff. A gép majdnem olyan, mint az F1-es biztonsági autó, az azért spécibb és gyorsabb, de ez is igazi szupersportkocsi.

Nem véletlenül kaphatták meg, Toto amatőr autóversenyző maga is, korábban GT-kategóriákban indult, hasonló autókkal. Susie Wolff néhány éve még profi volt, 11 éven keresztül versenyzett együlésesekkel majd túraautóval: hét szezont húzott le a DTM-ben Mercedes-pilótaként 2006 és 2012 között. Igaz, nagyjából eredmény nélkül, 70 versenyen két pontszerzés, azaz két 7. hely volt a legjobbja.

Férje közben az F1-es Williams résztulajdonosa lett, így Susie az istálló fejlesztő-, majd tesztpilótájaként dolgozott 2014-ben, illetve 2015-ben.

Még pénteki szabadedzéseken is vezetett, két-két Forma-1-es nagydíjon mindkét szezonban. Az első nő lett 1992 óta, aki hivatalos F1-hétvégén indulhatott.

Nem is vállalhatatlanul, az akkoriban dobogóesélyes, de legalábbis pontesélyes kocsival sorrendben a 15., a 14. és a 13. helyen végzett 22 pilótából. (Az első beugrása balszerencsésen alakult, első köre után megállt alatta az autó.)

Ezek után az ember ugye azt gondolná, hogy mi neki egy GT-Merci? Amikor ő vezetett Szuzukában, nem is történt semmi különös, körbevitte a férjét, élvezte az utat.

Egy kör után cseréltek, Toto vette át a kormányt.

Susie Wolff került az anyósülésre , és úgy viselkedett, mint akinek ott a helye.

Oké, nem volt olyan, mint Ricciardo Patrese felesége. De szemmel láthatóan aggódott, fel-felvisított, hogy

  • fék, fék
  • ez túl gyors
  • ennek nem lesz jó vége!

Amellett, hogy közölte, "ez nem egy jó érzés" és "nem mondhatnám, hogy élvezem". Miközben minden kanyar előtt bekiabálta: vigyázz, éles!

Ha csak megjátszotta, hogy legyen valami érdekes a belső kamerán, Oscar-díj.

Ha viszont ennyire nem bízik a férjében, az kissé kínos. Ha meg tényleg ennyire parázott autóversenyző létére, azt végképp nem tudjuk hovatenni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?