Albert, Lipót
2 °C
12 °C

A pilóták robbanthatják az F1-gumiforradalmat

2018.11.09. 11:16

Úgy tűnik, kezdi elérni a pilóták tűréshatárát az F1-, pontosabban a Pirelli-gumik kopása, ezért a Brazil Nagydíj helyszínén, pénteken a gumikról is szó lesz a pilóta-szakszervezet, vagyis a GPDA gyűlésén. Az Autosport által megszólaltatott versenyzők arról beszéltek, hogy a jövőben nagyobb hangot adnának a véleményüknek a gumikérdésben, mostanra ugyanis túl nagy részt tesz ki a versenyzésből a gumikkal való spórolás.

Az idén még Red Bull-, jövőre már Renault-pilóta Daniel Ricciardo mellett a Haas-versenyző, egyben GPDA-igazgató Romain Grosjean is ezen a véleményen volt. Szerintük hiába lehet rövid időre a határon autózni, túlnyomó többségben spórolni kell a gumikkal, hogy két, három kiállással megússzák a futamokat, ellenkező esetben ugyanis többször kellene kerékcserére menniük. A gumikérdésben csatlakozott melléjük a Toro Rossó-s Pierre Gasly is, aki szerint sokkal ellenállóbb gumikra lenne szükség a jobb versenyzéshez, most ugyanis 3 Celsius fokos emelkedés is elég ahhoz, hogy a hátul jövő versenyző lemondhasson az előzés esélyéről.

A GPDA-igazgató Grosjean viszont kiemelte, hogy nem ez az egyetlen fő pont a pénteki ülésen, több égető kérdést is megvitatnak majd, például azt, hogy óriási a szakadék a három topcsapat (Mercedes, Ferrari, Red Bull) és a mezőny többi része miatt, ami azt eredményezi, hogy Mexikóban például a hatodik helyezett már két kört kapott a győztestől.

Ha sikerül a pilótáknak megfelelő ötlettel előállni a problémák megoldására, azt hivatalos formában is benyújtják a megfelelő helyekre.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?