Fatime
16 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

A FIA kinyírja az érzelmeket, az óvoda is durvább ennél

2018.11.12. 10:31

A korábbi Red Bull pilóta, a mindig kendőzetlenül őszinte Mark Webber csak nevetni tud azon, hogy az FIA közmunkára ítélte Max Verstappent, mert az meglökdöste az őt megtorpedózó Ocont

Közmunka??!! Az óvoda is durvább volt ennél. A stewardok és az FIA kinyírja az érzelmeket [a Forma-1-ből]

– írta Webber az ítélet után Twitteren, a posztjához pedig egy olyan videót mellékelt, amin az ausztrál pilóta meglöki az épp interjút adó Jenson Buttont.

Nem Webber volt az egyetlen, aki kiakadt Verstappen büntetésén. A korábbi világbajnok Jacques Villeneuve szerint  egyértelműen Ocon volt a hibás, aki örülhet, hogy ennyivel megúszta.

Szerintem Verstappen kifejezetten visszafogta magát. Még csak meg sem ütötte! Mit akarunk látni? Érzelmeket, gladiátorokat. Jó volt látni mindezt. 

Verstappen kiválóan vezetett a Brazil Nagydíjon, szinte biztosnak tűnt a győzelme. A 44. körben viszont összeütközött a már lekörözött Esteban Oconnal, miközben a francia megpróbálta visszavenni a körét. Mindkét autó kipördült, tudták folytatni, de Verstappen visszaesett másodiknak, és már nem tudta beérni a későbbi győztes Lewis Hamiltont.

A Red Bull pilótája a levezető körön azt mondta a rádióban, nagyon reméli, hogy nem fut össze Oconnal a padockban. Ez nem jött össze, a mérlegelésnél találkoztak - Verstappen kereste Ocont - és elkezdte lökdösni a franciát, amiért később két nap FIA-közmunkára ítélték, amit az autós szövetségnél kell ledolgoznia.