Helén
9 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86%

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1%

A szezon végére a sajtóvisszhang is elfáradt

2018.11.26. 11:58

Vége az F1-es szezonnak, az utolsó, abu-dzabi futamot is Lewis Hamilton nyerte. A külföldi sajtót nem is dobta fel az újabb sikere, legalábbis az MTI idézet-válogatásából ez tűnik ki.

Nagy-Britannia:
   
    The Guardian:
"Hamilton Abu-Dzabiban aratott győzelmével méltó módon zárult az idei szezon. A pole pozícióból rajtoló ötszörös világbajnok hibátlan versenyt futott, a Mercedes stratégiája pedig tökéletesen működött."
   

   The Telegraph:
"Hamilton az idei 11. futamgyőzelmével megkoronázta az idényét és újfent alátámasztotta idei fölényét."

Olaszország:
   
    Gazzetta dello Sport:
"A brit világbajnok a szezon utolsó futamát is megnyerte, igaz, erről a versenyről sportszakmai szempontból nem sokat lehet mondani, egy tény viszont ismét megerősödött: a vb-címért versenyben lévő autót csak a Mercedes, a Ferrari, vagy a Red Bull tud előállítani."  

   Tuttosport:
"Lewis Hamilton győzött Abu-Dzabiban, és tökéletes teljesítménnyel zárta a 2018-as világbajnoki sorozatot. A Mercedes világbajnoka a pole pozícióból rajtolva végig kézben tartotta a futamot, és 11. sikerét aratta az idei 21. versenyen."

Spanyolország:
   
    Mundo Deportivo:
"Hamilton a pályafutása 73. futamgyőzelmét szerezte meg egy olyan versenyen, amelyet minden pillanatban az irányítása alatt tartott, még úgy is, hogy nem használta ki teljes mértékben a Mercedes motorjában rejlő erőt."

Franciaország:

    L'Équipe:
"Az ötszörös világbajnok brit egy újabb futamgyőzelemmel zárta a csaknem tökéletesre sikerült idényét. Vélhetően nem ez volt karrierje legnehezebben megszerzett diadala, valójában egy pillanatig sem kellett izgulnia a verseny során."

 Svájc:
   
    Tages Anzeiger:
"A szezon utolsó futama egyben Fernando Alonso búcsúját is jelentette. A 37 éves spanyol pilóta 312 verseny, 32 győzelem és két világbajnoki cím után mondott búcsút a Forma-1-nek. Hamilton és Vettel a verseny leintése után bekísérte Alonsót a célegyenesbe, ahol aztán mindhárman gumiégetéssel köszönték meg a helyszíni- és a tévénézőknek az egész éves buzdítást."

(MTI)