Mick Schumacher az Alfánál kezdhet

2019.02.27. 19:47

Áprilisban Forma-1-es autót tesztelhet Mick Schumacher, a hétszeres F1-es világbajnok Michael Schumacher fia. A 19 éves pilóta bekerült a Ferrari-partnercsapat Alfa Romeo utánpótláskeretébe, amely a bahreini F1-es futam után tesztel április 10-én és 11-én.

"Teljesítette az újoncok számára kiírt feltételeket, de még nem hoztuk meg a végső döntést" - jelentette be Frederic Vasseur, a Sauberből lett Alfa Romeo Racing csapatfőnöke.

Mick Schumacher tavaly megnyerte a Forma-3-as Európa-bajnokságot, idén is az olasz Prema istállónál marad, de egy kategóriával feljebb lép: a Forma-1 előtti utolsó lépcsőnek tartott Forma-2-ben folytatja. Emellett a Ferrari-pilótaakadémia tagja is.

Az Eb-győzelemmel egyben megszerezte a szükséges 40 pontot az úgynevezett szuperlicenchez, amellyel akár már a Forma-1-ben is versenyezhetne.

A Benettonnal kétszer, a Ferrarival ötször világbajnok, 49 éves Michael Schumacher 2013. december 29-én síbalesetet szenvedett a franciaországi Méribelben. Súlyos fejsérülése miatt sokáig mesterséges kómában tartották, majd 2014 szeptembere óta a Genfi-tó partján lévő otthonában ápolják. Állapotáról a család nem hoz nyilvánosságra részleteket. (MTI)