Teréz
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Leclerc ellenszegült a Ferrari csapatutasításának

2019.04.02. 08:03

Csapatsorrendet akart alkalmazni a vasárnapi, bahreini F1-futamon a Ferrari, írja a RaceFans.net internetes oldal.

Az oldal felidézi, hogy az 5. körben, Sebastian Vettel vezetésénél a rá erősen közelítő Charles Leclerc a rádión beszólt a csapatuknak, hogy „gyorsabb vagyok, srácok”, amint azt bevágták a tévéközvetítésbe is.

A választ viszont nem hallottuk:

"maradj ott két körre".

A 6. körben aztán, a célegyenes végén Leclerc megelőzte Vettelt, és átvette a vezetést.

Csak tudattam velük (hogy mi a helyzet), aztán azt hiszem, azt felelték nekem, »oké, két körön át maradj így«, de a következő egyenesben lehetőségem adódott, szóval megpróbáltam, és sikeresen leelőztem

- idézi az újság Leclerc-t.

Miután a monacói elment, el is húzott, mintegy 10 másodperccel vezetett, amikor 10 körrel a vége előtt Ferrarijának motorja elgyengült, így mindkét Mercedes megelőzte, és csak harmadik lett. Lewis Hamilton nyert Valtteri Bottas előtt, Vettel pördülés miatt csak ötödiknek futott be.

Leclerc később bővebben is beszélt a Ferraritól kapott tanácsokról.

Mindig necces, ha a csapattársaddal harcolsz, mert nagy a rizikó. Mint minden csapatnál figyelmeztetnek a verseny előtt, hogy másokkal szemben lehet próbálkozni, de a csapattársaddal, arra kérünk, legyél óvatos. Ami teljesen normális (kérés). De ott volt előttem a lehetőség, és nem haboztam, megpróbáltam. Örültem, hogy elsőre összejött, különösen a rossz rajtom után. Örülök, hogy így alakult.