Bence
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

10 millió fontra perli volt ügynöke Ricciardót

2019.07.23. 08:55

Beperelte a Renault-versenyző Daniel Ricciardót exmenedzsere, Glenn Beavis: 10 millió fontot követel a hétszeres futamgyőztestől - értesült az Autosport.com. (A 10 millió font 11,5 millió euró, valamivel több, mint 3,5 milliárd forint.)

Beavis Ricciardo új, Renault-nál kapott szerződéséből kéri a jussát, állítja, a megállapodást ő kezdte kialkudni még 2017 közepén, így jár neki a 20 százalék részesedés, amiben ausztrál kliensével megállapodtak.

Daniel Ricciardo
Daniel Ricciardo
Fotó: Andrej Isakovic / AFP

Ricciardo tavaly augusztusban jelentette be, a Red Bull Racingtől a francia gyári csapathoz szerződik, majd idén márciusban megvált ügynökétől, Beavistől.

A 30 éves F1-pilóta a hír kiszivárgása után azonnal cáfolta, hogy bármivel is tartozna volt tanácsadójának.

Nincs alapja Beavis követelésének. Szerencsétlen, hogy perre vitte ezt az érdemtelen követelést, ami ellen minden formában védekezni fogok a bírósági eljárás során

- írta közleményben Ricciardo, akit ez év eleje óta a CAA sportügynökség képvisel.

Beavis 10 milliós számításából arra is következtethetünk, mennyit keres a Renault-nál Riciardo. Azt korábban lehetett tudni, hogy két évre kötelezte el magát hozzájuk, így évente 25 millió font körül kereshet, ami Lewis Hamilton és Sebastian Vettel mögött a Forma-1-es mezőny harmadik legjobban fizetett tagjává teszi.