Vettel és a Ferrari élen a Mercedes-GP-n

2019.07.26. 12:59

Sebastian Vettel és Charles Leclerc, azaz a két Ferrari volt a leggyorsabb a Német Nagydíj első pénteki szabadedzésén Hockenheimben.

A Mercedesek, amelyek hazai futamukra különleges fényezést kaptak, sokáig uralták az időlistát, Bottas és Hamilton váltotta egymást az élen, de végül csak a 3. és az 5. pozícióban végeztek.

Az angol simán ment végig, finn csapattársa viszont másfél perccel a vége előtt bajba került, blokkoló kerekekkel csúszott a kavicságyba, majdnem a falba is, de pont megállt az előtt a Merci. Csak ötödik lett, Max Verstappen Red Bull-Hondája is megverte.

Mögöttük a top10 sorrendje: Gasly, Sainz, Grosjean, Stroll, Ricciardo.

Nyugalmas edzés volt ettől eltekintve, bár még az elején, a korai percekben volt egy piros zászló: Kevin Magnussen Haas-Ferrarija robbant le a pályán, ezért félbeszakították a körözést. A Ferrari-motoros gépet egy Porsche vontatta a depóba.

Hasonlóan meglepő, hogy a legmagasabb végsebességet egy Renault érte el, csak Daniel Ricciardo ment 327 km/h fölé.

A 2. tréning három órakor kezdődik, erősíteniük kellene Hamiltonéknak, ugyanis a hockenheimi futam névadó szponzora a Mercedes - Mercedes-Benz Deutsche Grand Prix -, így nekik nem, ellenben az olaszoknak nagyon jól mutatna, ha a Ferrari zárná élen a napot.