Hol van Hamilton? A hajával babrál.

2019.08.04. 19:07

Amilyen izgalmas volt a Magyar Nagydíj vasárnap a Hungaroringen, olyan vicces a sajtótájékoztató, amely követte.

Az első három pilóta jelenik ilyenkor meg, röviden értékelik a versenyüket, majd az újságírók kérdezhetnek tőlük. A protokoll idén változott, az eredményhirdetés után nem a sajtószobába jönnek fel egyből a helyezettek, hanem a tévécsatornáknak nyilatkoznak lent a paddockban.

15-20 percet kellett várni rájuk, majd

a háromból csak kettő érkezett meg,

Max Verstappen és Sebastian Vettel, így még mindig nem kezdődhetett el az esemény.

Vettel elemében volt, amikor megkérdezték, hogy hol van Hamilton, azt felelte,

"még a hajával babrál".

A világbajnok idén befont hajjal vagy sapkában, hátul kiengedve jelenik meg a hétvégéken, ezeket variálja, a szokatlan frizuráit figurázta ki a ferraris.

Végül az angolra annyit kellett várni, hogy inkább elkezdték a kérdezz-feleleket nélküle, elég szokatlan látvány volt a dobogósok középen foghíjas asztala.

Verstappen, aki egyáltalán nem látszott csalódottnak, bár 67 kört vezetett a 70-ből - akkor előzte meg a győzelemért Hamilton -, elmondta, tudta, hogy befogja a mercedeses, és el is megy mellette, vagyis felkészült a vereségre, így könnyen bele is törődött.

"Lewis ráadásul fel is pörgött ma, a Mercedes meg megmutatta, mennyi van bennük, ha meg kell húzni, ők a legerősebbek" - dicsérte ellenfeleit a holland.

Hamilton úgy 10 perccel a többiek után futott be, már átöltözve, mint Vettel. (Csak Verstappen maradt hagyományosan az overallban.) Röviden értékelt, elismerte, hogy nem igazán hitt a Mercedes taktikájában:

19 másodperc, hogy a fenében fogom ezt ledolgozni, gondoltam. Aztán Max még fel is csavarta a motort, és még nehezebbé vált a dolgom, de a különbség csak csökkent és csökkent.

Az újságírói kérdésekkor egy magyar kolléga arra kérte a három klasszist, hogy értékeljék az idei félszezonjukat számokkal, 0-tól 10-ig.

Vettel azonnal és röviden mondott egy 5-öst, futamot sem nyert még, csak negyedik a pontversenyben, érthető. Hamilton már gondolkozott, Vettel agitálta, hogy mondjon 10-est - 8 győzelem a 12-ből, 62 pontos vezetés a vb élén -, de a bajnokból végül - nevetve - egy 8.9 jött ki.

Verstappen a mercisnél is bonyolultabb volt, emiatt kisebb párbeszédbe bonyolódott Vettellel:

Verstappen: "Én nem mérem magam számokban!"

Vettel (vigyorogva):

"Akkor miben méred magad?"

Verstappen: "Ebben nem, a suli jut eszembe róla!"

Végül a holland tényleg megtagadta a feladatot, így arra kérték Hamiltont, hogy ő értékeljen, de ő is vonakodott normális számot mondani, nem követte olyan közelről ellenfele idei versenyeit.

A végére maradt még egy kérdés Alonsóról, az F1-ből idén hiányzó spanyol a közösségi médiában dicsérte Hamilton újabb győzelmét, így megkérdezték őket, szeretnék-e, ha a kétszeres bajnok visszatérne.

Hamilton pár visszamagasztaló mondat után Verstappenre nézett, aki épp Alonsóról kezdett beszélni:

"Mondjuk neked jó csapattárs lenne"

- és elröhögte magát. Tudni kell, hogy 2007-ben Hamilton Alonso csapattársa volt, és belharcukkal majdnem felgyújtották a McLarent, akkora balhé azóta sem volt az F1-ben csapaton belül. (Verstappen a sebességével és az ambíciójával biztosan megtalálta volna a közös hangot Alonsóval...)

Vettel kontrázott most is a felvetésre Verstappennek:

"Apád lehetne!"

Verstappen rögtön megkérdezte a közönséget, mennyi idős is Alonso - 38 -, arra jutott:

"Valóban, akkor már lehetséges! Bár elég fiatal apám lenne."