Éledezik a Red Bull Monzában

2019.09.07. 13:03
Hajszállal nyerte Sebastian Vettel az Olasz Nagydíj harmadik szabadedzését, az élen hét pilóta is fél másodpercen belül volt.

A Forma-3 szombati futamán történt furcsa baleset miatt csúszással indult a Forma-1 harmadik szabadedzése Monzában az Olasz Nagydíj hétvégéjén: Alex Peroni balesete után le kellett szerelni a Parabolica kanyar külső ívére rakott nagyobb rázóköveket.

A mezőny így tíz percet vesztett a 60 perces gyakorlásból, így már a zöld lámpa után azonnal nagy volt a forgalom a pályán. A csapatok leginkább a szélárnyékos húzatást gyakorolták az időmérőre, azt keresték, hogy mi az az ideális távolság két autó között, ami a lehető legnagyobb előnyt jelenti, ám ez a nagy forgalom miatt nem ment mindig zavartalanul.

A nagy szélárnyékozás közben azért az is kiderült, hogy a Monzában bevetett 4. fejlesztésű szintet képviselő Honda-motor képes erőben felvenni a versenyt másik két topcsapattal, a Ferrarival és a Mercedesszel, legalábbis Alex Albon és Max Vestappen is nagyon közel volt az élmezőnyhöz.

Az edzés végén szinte időmérőt idézve jöttek a jobbnál jobb idők, folyamatosan alakítva az élmezőny sorrendjét, egyedül Sebastian Vettel 1:20,294-es köre tűnt stabil pontnak az élen. Vettel végül csak 32 ezreddel nyert a motorcsere miatt a vasárnapi futamot az időmérő végeredményétől függetlenül a mezőny végéről kezdő Verstappen előtt, majd Valtteri Bottas, Charles Lerclerc – ezredre azonos idővel –, meglepetésre Daniel Ricciardo, Lewis Hamilton volt a top 6 sorrendje, de még a hetedik Nico Hülkenberg is 5 tizeden belül volt a győztes Vettelhez képest, ami a monzai száguldást ismerve elég váratlan volt.

Az időmérő szombaton 15.00-kor indul, a szabadedzések alapján az is elég szoros lesz.