Vettel kiugrott a rajtnál. De mégsem

2019.10.14. 10:36

Egyértelműen a startjelzés előtt mozdult Sebastian Vettel Ferrarija a vasárnapi Japán Nagydíjon, mégsem büntették meg szabálytalan rajt miatt.

Jól látszik az eset a saját belső kamerájából, az autó még a piros jelzés alatt megy pár centimétert, majd megáll, és már a szabad jelzés alatt indul újra.

False start Vettel 2019 Japan?

Charles Leclerc kamerájából meg tudjuk nézni kívülről is, mennyit haladt Vettel: így szemre úgy 10 centiméter lehetett.

On-board with Charles Leclerc on his start + crash with Max Verstappen from r/formula1

Vettel esetét a felügyelők megnézték, de nem szankcionálták, ugyanis a kiugrás 

tűréshatáron belül volt

- árulta el az Autosport.com-nak Michael Masi versenyigazgató.

Megkaptuk a jelet a kiugrásjelzőtől, de Vettel mozgása a hibahatáron belül volt.  A megengedetten belül maradt, hasonlóan, mint Valtteri Bottas két éve.

Az elbírálás tehát meglehetősen egyszerű, a pálya és az autó közös ellenőrző rendszere nem téved, vagyis Vettel indulása szabályos volt. 

ezgif.com-video-to-gif (1).gif

Masi a hibahatárról most sem volt hajlandó beszélni, az továbbra is titok marad. Leginkább amiatt, mert ha kiderülne, a csapatok elkezdenének rajta dolgozni, hogy a tűréshatár adta limiten belüli rajtot tudjanak venni a versenyzőik. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!