Räikkönen: Ha zöldek akarunk lenni, felejtsük el az F1-et

2019.10.26. 08:19

Lewis Hamilton hetek óta arról beszél, mennyire elkeseríti a Föld állapota, a klímaváltozás, ezért mindent megtesz azért, hogy a lehető legzöldebb lehessen, és vigyázzon a bolygóra. Aztán amikor a hétvégi Mexikói GP előtt megkérdezték, hogy akkor mikor látjuk őt a Forma-E-ben, azaz a villany-F1-ben, ahol elektromos autókkal versenyeznek, azt felelte:

"Az engem nem érdekel."

Nem jött ki jól a dolog, de a lavina elindult, így már a többi F1-pilótát is elkezdték faggatni, mi a véleményük a Forma-1 és a klímaváltozás, illetve a zöld törekvések kapcsolatáról.

Kimi Räikkönen ésszerűen közelítette meg a témát. 

"Nyilván, ez a kérdés mindenkit érint ezen a bolygón, mindannyian próbáljuk megtenni, amit lehet, és mindenki megpróbálja kivenni a részét a megoldásból, de szerintem őrültség nekünk ebbe jobban belemenni, különösen egy versenyhétvégén.

ŐSZINTÉN, AZ F1 NEM A LEGJOBB HELY, HOGY NAGY SZTORIKAT GYÁRTSUNK A TÉMÁBAN, MERT VÉGÜL IS ÜZEMANYAGOT ÉGETÜNK, MIÉRT IS? HOGY ELSŐK VAGY MÁSODIKOK LEGYÜNK?"

- tapintott rá a valóságból fakadó lényegre az F1 legidősebb pilótája, amikor a Racefans.net-nek nyilatkozott.

Kimi Räikkönen
Kimi Räikkönen

Sőt, úgy gondolja, ha tényleg a zöld mozgalmak élmezőnyébe vágyik a Forma-1, akkor azzal tesz a legtöbbet, ha egyszerűen beszünteti magát.

"Megtesszük, ami tőlünk telik, de szerintem a Forma-1 nem a legerősebb platform, hogy megmondja az embereknek, mit kellene csinálniuk.

VAGY HA IGEN, AKKOR INKÁBB MARADJUNK OTTHON, ÉS FELEJTSÜK EL A VERSENYZÉST."