Ferrari: A futamunk amúgy rendben volt

2019.11.20. 17:32

A Ferrari-főnök Mattia Binotto három nappal a balul sikerült brazíliai hétvégéjük után is arról beszél, miért szerepeltek olyan gyengén. Nem arról, hogy miért ütköztek össze a pilótái, hanem hogy miért nem voltak elég gyorsak. Pontosabban Binotto szerint elég gyorsak voltak, ugyanis ő nem látja borúsan a helyzetet:

Még mindig hiányzik egy kis tempó a versenyen, nem sok, annyi, amennyi a vezetéshez kell. Sebastian (Vettel) kényelmes harmadik volt, gyorsabb volt legalább egy Mercedesnél és egy Red Bullnál. Charles (Leclerc) a 14. helyről startolva végzett volna a dobogón, vagyis a futamunk mindenképpen rendben volt.

A Ferrari zsinórban hat első rajtkockát szerzett az Amerikai GP-ig, ahol megszakadt a sorozat, és Brazíliában sem találtak vissza az első starthelyre. 

Szerinte ennek semmi köze ahhoz, hogy Texasban az FIA tisztázta a motorok üzemanyag-használatának szabályait, majd múlt hét végén, Sao Paulo előtt még jobban egyértelműsítette azokat. Az ellenfelek közül a Red Bull-pilóta, Brazíliában győztes Max Verstappen állítja, a Ferrari Austinig csalt. Ezt Binotto vehemensen cáfolta, és újra megpróbálta meggyőzni a közvéleményt, hogy beállítási problémák okozták a visszaesésüket.

"A Ferrari rendben volt"
"A Ferrari rendben volt"

A Red Bull gyors volt a kanyarokban és az egyenesekben is. Még ki kell elemeznünk, de az időmérőn majdnem pariban voltunk velük, és az egyenesekben is alig volt különbség. Vagyis szerintem az egyensúly és az aerodinamika környékén kell keresgélni. Austin egyértelműen rossz futamunk volt, de hogy ott mi történt, még nem túl tiszta. Ami biztos, hogy a kocsi egyensúlya nem volt rendben. A pilótáink nem tudták felmelegíteni a gumit, vagyis a beállítással, a gumikkal van összefüggésben a problémánk.

Arról, hogy az FIA elkobozta Ferrari-üzemanyag-alkatrészekkel mi a helyzet, Binotto nem beszélt az Autosportnak.