Koronavírus adatok

2022. jan. 19.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-3 °C
5 °C

Leclerc vagy Vettel vegyen példát Hamiltonról

2019.11.19. 10:52

Kedden a Ferrari-központban, Maranellóban rapportra kell jelentkeznie Sebastian Vettelnek és Charles Leclerc-nek a vasárnapi karamboljuk után. Mattia Binotto csapatfőnökkel találkoznak, aki helyreigazítja őket, hogyan kell vezetniük a jövőben, hogy ne sérüljenek a Ferrari érdekei. A csapatfőnök szerint még mindig "luxus", hogy két ilyen pilótája van, de Ross Brawn F1-főnök és volt Ferrari-igazgató úgy gondolja, nem lesz újra rend az olaszoknál, ha valamelyik pilóta nem teszi fel a kezét, és vállalja a felelősséget a történtekért.

Talán jó lenne, ha egyikük követné Hamilton példáját, és azonnal vállalná a felelősséget, mint a bajnok az Albon elleni ütközésénél

- idézte a Planetf1.com Brawnt. Arra utalt, hogy Hamilton a Brazil GP-n a Red Bull-pilótát kilökte, majd az autóból kiszállva azonnal elnézést kért ellenfelétől, és büntetését is elfogadta.

Leclerc és Vettel nyilvánosan nem volt hajlandó elismerni, hogy hibázott volna.

Binotto és Brawn
Binotto és Brawn

Brawn nem irigyli Binottót, kifejtette, mit gondol a Ferrari jövőjéről:

Binotto most kemény feladat előtt áll, hogy sínre tegye a dolgokat. Bele kell állnia, és közölnie kell a pilótáival, hogy a csapat érdekében tegyék félre egyéni érdekeiket. Ha a Ferrari valóban véget akar vetni a Mercedes dominanciájának jövőre, nem csak jó autót kell adnia a pilótáinak, de arról is gondoskodnia kell, hogy hasonló incidens ne ismétlődjön meg. Az F1 csapatsport, különösen Maranellóban.

Brawn 2000 és 2004 között zsinórban öt vb-címet nyert a Ferrari technikai igazgatójaként és az akkoriban mérnökként dolgozó Binotto főnökeként.