Paulina
21 °C
36 °C

A Ferrari főnöke szerint az F1-csapatok nyitottak rá, hogy jövőre fejezzék be az idényt

GettyImages-1208841149
2020.03.28. 17:54

Mattia Binotto, a Ferrari csapatvezetője szerint a Forma-1-es csapatok nyitottak arra, hogy a megváltozott körülmények miatt kétnapos versenyhétvégéket rendezzenek és a szezont csak 2021 elején fejezzék be.

Binotto a Sky Sport Italiának elmondta, hogy a versenynaptár átalakításával kapcsolatban a csapatok teljes szabadságot adtak a Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA) és a jogtulajdonos amerikai Liberty Mediának. "Ez azt jelenti, hogy több változásra számíthatunk. Például a versenyhétvégéket le lehet rövidíteni két napra. Így csak szombaton reggel rendeznének szabadedzéseket, ami a közeli helyszínek esetén megkönnyíti a logisztikát a csapatok számára a költözéshez".

Szerinte a csapatok abban is benne lennének, hogy a következő év elején fejezzék be az idényt: 

Ezen túlmenően a csapatok nyitottak arra a gondolatra, hogy a szezon 2021 első hónapjaiban érjen véget. Ezzel megadnánk a teljes idény megrendezésének lehetőségét, mivel a következő csak márciusban kezdődik.

A koronavírus-járvány miatt a 2020-as szezon első nyolc versenyéből hetet töröltek vagy halasztottak, ezért a Forma-1 szereplői folyamatosan keresik a megoldásokat, hogyan tudnának a megváltozott helyzetben minél teljesebb szezont rendezni. (MTI)

(Borítókép: Charles Leclerc a Scuderia Ferrari SF1000 versenyautót teszteli február 26-án, a Circuit de Barcelona versenypályán. Fotó: Bryn Lennon - Formula 1/Formula 1 via Getty Images Hungary)