16:00, December 05.
Japán 0
Horvátország 0
al-Dzsanúb Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 05.
Brazília 0
Koreai Köztársaság 0

Leclerc járványügyi intézkedéseket sértett, amikor hazautazott Monacóba

2020.07.10. 10:41

Vizsgálatot indított a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a 2020-as Forma–1-es szezont nyitó Osztrák Nagydíj első két helyezettje, Valtteri Bottas és Charles Leclerc ellen, amiért a gyanú szerint megsértették az F1 járványügyi szabályait, ám végül kiderült, csak Leclerc hibázott, és ő is megúszta egy sima figyelmeztetéssel.

A két pilóta azután lett gyanús, hogy Spielberget elhagyva mindketten hazautaztak Monacóba, és erről képek is megjelentek a közösségi médiában. Ezzel egyébként még nem sértettek szabályt, a probléma azzal volt, hogy Leclerc kapcsolatba került ellenőrizetlen személlyel, ezzel pedig kockázatot vállalt.

A Ferrari pilótája ugyanis egy étteremben együtt pózolt egy pincérrel, aki nem tartozik Leclerc koronavírustesztelt kapcsolataihoz. A Monacóba szintén hazatérő Bottas viszont csak ellenőrzött személyekkel – a barátnőjével és a személyi edzőjével – maradt közeli kapcsolatban, így ő nem lépett ki az engedélyezett kapcsolati körből.

A monacói hazautazás után Leclerc biztos, ami biztos alapon két koronavírustesztet is kért magára, hogy kiderüljön, elkapta-e a fertőzést, de mindkét tesztje negatív lett.