Räikkönen koronavírusos, Kubica indul a Holland Nagydíjon

kimi
2021.09.04. 10:35
A finn Kimi Räikkönen koronavírustesztje pozitív lett, ezért az Alfa Romeo a lengyel Robert Kubicát indítja a Formula–1-es Holland Nagydíjon – számolt be róla az MTI.

Az Alfa Romeo szombati bejelentése szerint Räikkönen tünetmentes, a közérzete jó, ennek ellenére a szabályoknak megfelelően elszigetelték a szállodai szobájában.

A Ferrarival 2007-ben világbajnok finn pilóta szerdán jelentette be, hogy az idény végén befejezi Formula–1-es pályafutását.

Räikkönen 2001-ben mutatkozott be az autós gyorsasági világbajnokság mezőnyében, azóta 341 futamon indult – ezzel csúcstartó –, ezek közül 21-et nyert meg, 103-szor állt dobogóra, 18 alkalommal indult az első helyről, és 46-szor autózta a leggyorsabb kört.

Robert Kubica 2006 és 2009 között a BMW Sauber színeiben szerepelt, amely jogelődje a svájci székhelyű Alfa Romeónak. Később a Renault-nál versenyzett, majd 2011-es súlyos balesete után 2017-ben a Williamsnél tért vissza a Formula–1-be. Tavaly óta fejlesztő- és tesztpilótaként kap szerepet csapatánál.

Kubica eddig 97 F1-es versenyen indult, egyet nyert meg, és további 11 alkalommal állhatott dobogóra. Egy-egy edzéselsőség és leggyorsabb kör fűződik a nevéhez.

A Zandvoortban zajló Holland Nagydíj szombaton a harmadik szabadedzéssel és az időmérő edzéssel folytatódik, majd vasárnap délután a futammal ér véget.

(Borítókép: Peter Fox / Getty Images)