Amire minden szurkoló várt: szerződést hosszabbított csapatával az F1-es sztárpilóta

GettyImages-1390141327
2022.04.21. 10:55

Csütörtök délelőtt hivatalos közösségi felületein a Ferrari Formula–1-es istállója bejelentette: 2024-ig meghosszabbították versenyzőjük, Carlos Sainz szerződését. 

A spanyol pilóta még 2021-ben csatlakozott az olasz csapathoz, akkor Sebastian Vettel helyét vette át a Ferrari kormánya mögött. Nem is lehetett volna aktuálisabb a hosszabbítás bejelentése, mivel hétvégén Olaszországban gurulnak ki az F1 versenyautói az Emilia Romagna Nagydíjon.

A 27 éves versenyző a tavalyi szezonban az ötödik helyen zárt, a jelenlegi, eddig három versenyhétvégét magába foglaló idényben a harmadik helyen áll. Csapattársa, Charles Leclerc 34 pont előnnyel vezeti a világbajnokságot.

Mindig is azt mondtam, nincs jobb F1-es csapat a Ferrarinál, ahol versenyezhetnék. Több mint egy éve versenyzem náluk, és kijelenthetem, minden egyes alkalommal különleges és összehasonlítatlan érzés, hogy a Ferrarit képviselhetem a versenypályán

– tette hozzá Sainz új szerződése bejelentésekor.

Sainz korábbi szerződése idén járt volna le. 

Az Emilia Romagna Nagydíj első szabadedzése péntek kora délután kezdődik, az időmérőt szintén pénteken kora este, míg a sprintfutamot szombat délután rendezik. A futam szokásosan, vasárnap délután rajtol. 

(Borítókép: Getty Images)