Ilyen nincs! Már megint összetört a Red Bull trófeája

2023.07.31. 09:36
Újabb trófeatörés árnyékolta be a Red Bull csaknem tökéletes Formula–1-es versenyhétvégéjét Belgiumban. A sorozatban tizenhárom F1-es futamgyőzelemnél járó istálló a közösségi oldalára feltöltött videóban számolt be arról, hogy a Hungaroring után Spa-Francorchamps-ban is összetört a csapatnak járó egyik trófea, ezúttal a konstruktőri sikerért járó serleg.

Ne, megint… – így indul a Red Bull Twitter-posztja, a hozzá csatolt videón pedig az látható, hogy a futamvégi csapatkép elkészülte után az egyik szerelő egy óvatlan mozdulattal összetöri a csapat trófeáját. 

Amint arról beszámoltunk, sorozatban harmadszor is Max Verstappen sikerét hozta a Belga Nagydíj, aki ezúttal a hatodik helyről rajtolva húzta be a győzelmet. A holland klasszis mögött csapattársa, Sergio Pérez, valamint a ferraris Charles Leclerc állhatott fel a dobogóra, míg a leggyorsabb körért járó bónuszpont Lewis Hamiltoné lett.

A videón jól látszik, ahogy Verstappen az első hitetlenkedés után elneveti magát, miközben a kikerekedett szemű csapatvezetőre, Christian Hornerre néz: 

Eltört, a trófea, megint eltört! 

A csapat szerencséje, hogy ezúttal nem porcelánból készült a serleg, így viszonylag könnyen javítható darabról van szó. A Red Bull jelentése szerint már újra össze is rakták, és úton van a Milton Keynes-i bázisra. 

Verstappen trófeáját újragyártják

Magyarországon Max Verstappen trófeája járt pórul, amit a McLaren versenyzője, Lando Norris tört össze pódiumceremónia közben. Igaz, a 15 millió forint eszmei értékű díj miatt sem kellett sokáig főjön a Red Bull-osok feje, a Magyar Nagydíj versenyhétvégéje után ugyanis a a Herendi Porcelánmanufaktúra bejelentette, újra elkészíti azt a csapatnak.

Simon Attila, a cég vezérigazgatója az M4 Sport Nemzeti Sporthíradó című műsorában elmondta, sajnálattal vették tudomásul, hogy ez lett a kupa sorsa, de mivel meglátása szerint a Herendinek a magyar országimázs-építésben is fontos szerepe van, pótolni fogják a serleget.

A csapatok majd eldöntik, ki volt a hibás, de mi vállaljuk az örömteli és nehéz terhet, és újra elkészítjük

– idézte az MTI a vezérigazgatót a 19. századi, keleties mintázatot idéző trófeával kapcsolatban.