Karnyújtásnyira a sztárigazolás? – az olaszok lebuktatták a Manchester Unitedet!

2023.07.31. 20:31
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Egyre közelebb a PSG ahhoz, hogy utódot találjon Kylian Mbappé számára: Ousmane Dembélé sajtóhírek szerint elfogadta a franciák ajánlatát, akik kifizetik a kivásárlási árát a Barcelonának. Igen ám, de vajon kell-e Mbappé helyére bárki, a szappanopera ugyanis egyelőre nem zárult le az esetében. Megy vagy marad? Az angolok szerint egy évre szívesen igazolna kölcsönbe a Liverpoolhoz, de egyelőre csak annyi tűnik biztosnak, hogy július 31-ével lejár(t) egy rendkívül fontos határidő a szerződésében.

    Ante Rebic a Milant, Sadio Mané a Bayern Münchent hagyta el hivatalosan is hétfőn...

    Keddre talán nagyobb durranások jutnak majd!

    A Futballbazár mára – és ezzel júliusra – búcsúzik. Tartson velünk holnap is!

  • A L'Equipe azt írja, a szaúdi klub is ajánlatot készül tenni Szofjan Amrabatért, aki elméletileg a Manchester United kiszemeltjei között is szerepel. A 26 éves marokkói középpályás árát 30-35 millió euróra lőtte be a Fiorentina – látva az al-Ahli idei költekezését, ez szinte bagó a zöld-fehérek számára.

  • A Sky beszámolója szerint a Nottingham Forest közel került az egyezséghez Matt Turnerrel, így az amerikai válogatott hálóőr Robin Hood városába igazolhat. Az igazán jelentős kérdés most az, az Arsenal is egyezségre jut-e a kérővel: a Nottingham vezetői egyéves kölcsönben gondolkodnak vételi opcióval a 29 éves labdarúgó esetében. A londoniak állítólag hajlanak is az üzletre, csak az általuk remélt 6-8 millió fontos későbbi vételár sok lehet az előző PL-idény újoncának.

  • A Vörösöket 2011-től szolgáló angol válogatott középpályás személyében a Liverpool csapatkapitánya távozott. A klub hétfőn bejelentette, hogy a tisztséget Virgil van Dijk örökli a 33 éves futballistától, azaz a jövőben ő lesz a Pool „csékája”.

  • A glasgow-i csapat hivatalosan is bejelentette, hogy a 2023–2024-es idényben az északír menedzser irányítja majd a felkészülésüket. Rodgers legutóbb a Leicester City alkalmazásában állt, ám a csapat gyenge teljesítménye miatt a tavaszi szezon közben menesztették. A volt liverpooli szakvezető korábban már volt a Celtic edzője, 2016 és 2019 között 169 tétmeccsen irányította a zöld-fehéreket, és majdnem 70 százalékos győzelmi mutatót hozott – be is zsebelt két bajnoki címet, két Skót Kupát és három Skót Ligakupát.

  • „Fáj, hogy el kell mennem – üzenete a Bayern-szurkolóknak Sadio Mané, aki sajtóhírek szerint átment az al-Nasszr orvosi vizsgálatán, így rövidesen hivatalos lesz, hogy Cristiano Ronaldo csapattársaként folytatja Szaúd-Arábiában. – Egészen más végkifejletet kívántam magunknak. Tudom, hogy tudtam volna még segíteni a csapatnak az előttünk álló szezonban. Azt akartam, hogy ezt bebizonyíthassam mindenkinek. Bárhogy is alakult, a legjobbakat kívánom a klubnak és a szurkolóknak is” – írta búcsúlevelében a szenegáli támadó.

    Mané a múlt nyáron a Liverpooltól igazolt a Bayernhez, 38 tétmérkőzésen szerepelt a bajoroknál, 12 gólt lőtt, és hat gólpasszt jegyzett ezeken. Tény, sérülések hátráltatták, ám állítólag az öltözőben sem találta meg igazán a helyét: a Manchester City ellen elbukott BL-párharc első, Manchesterben lejátszott meccsén pedig össze is verekedett csapattársával, Leroy Sanéval. A jelek szerint ez a balhé tette be a kaput számára Thomas Tuchelnél, a csapat vezetőedzőjénél, aki már jóval korábban közölte, nem számol vele a kezdőben, és meg szeretne válni tőle.

  • Az imént Fred és Donny van de Beek várható távozásáról írtunk, rögtön érkezett is egy infó egy lehetséges igazolásról a helyükre, aki nem más, mint a Fiorentina marokkói motorja, Szofjan Amrabat. Az elmúlt időszakban legtöbbször a Barcelona kiszemeltjei közt emlegetett középső középpályás lehet a fent említett urak utódja a Unitednél.

    A Sky azt írja, Amrabat esetleges megszerzésére azután kezd igazán koncentrálni az angol csapat, ha végre véglegesíti az Atalantából kiszemelt Rasmus Höjlund szerződését. Utóbbi futballista jelen állás szerint 64 millió euróért és további 8 millió eurót jelentő bónuszok lehetősége mellett érkezik majd Erik ten Hag csapatába.

    S ha már Ten Hag: a holland menedzser anno az Utrechtnél kinek volt az edzője többek között? Igen, Szofjan Amrabatnak. Micsoda reunion lehet ebből!

  • A BBC azt írja, a Galatasaray közel jár a megállapodáshoz Freddel, a Manchester United brazil középpályásával, akinek jövő nyáron lejár a szerződése az Old Traffordon, így viszonylag jó áron meg lehet őt szerezni.

    A Real Sociedad eközben Donny van de Beekre vetet szemet, aki az elmúlt három évben képtelen volt megvetni a lábát a United kezdőjében, s a minap nyilvánosan is elismerte, távozni szeretne még ebben az átigazolási időszakban.

  • Thomas Frank, a Brentford menedzsere megerősítette, hogy klubja elengedné David Rayát. A spanyol kapust az elmúlt időszakban a Bayern Münchennel és az Arsenallal boronálták össze. Igen ám, csakhogy az említett csapatok hiába vinnék a játékost, annyit eddig nem akartak fizetni, amennyit a londoni kiscsapat vár.

    „Hogy mennyit érhet Raya? A Premier League legjobb kapusai közé tartozott tavaly, a legjobb négybe mondanám. Jó korban is van, és láthatjuk, ma már az sem jelent nagy gondot, ha valakinek egy év marad hátra a szerződéséből. Declan Rice-ért több mint 100 millió fontot fizettek, Harry Kane-ért 150 milliót szeretne a Tottenham. Raya is simán meg kell érjen vagy 40 milliót!” – jelentette ki Frank.

  • Az al-Hilal 140 millió eurós ajánlattal jelentkezett be Victor Osimhenért – értesült a SkySports. A hírek szerint viszont a Napoli vezetősége 150 millió euró alatt hallani sem akar róla, hogy eladja nigériai válogatott támadóját.

    Osimhen kulcsszerepet játszott az olasz csapat bajnoki címében, 32 mérkőzésen 26 gólt szerzett az élvonalban, mellyel a gólkirályi címet is bezsebelte. Olasz sajtóértesülések szerint az al-Hilal által kínált szerződés heti szinten akár egymillió font körüli fizetést biztosítana a támadónak.

    A múlt hónapban Aurelio De Laurentiis, a Napoli elnöke úgy nyilatkozott Osimhenről: alapvetően nem céljuk, hogy értékesítsék játékjogát, inkább meghosszabbítanák szerződését, de megfontolják, ha érkezik egy visszautasíthatatlan ajánlat. A Sky Italy arról írt eközben, hogy Osimhen szerződéshosszabbításának tárgyalása egyelőre elakadt, mivel nem egyeztek a klub és a játékos igényei.

  • A Football Espana azt írja, a Bayern München ajánlatot készül tenni a Manchester Unitedtól nyáron elköszönt David de Geának. A rutinos spanyol hálóőr David Raya alternatívája lehet, akit eredetileg kölcsönvettek volna a bajorok a Brentfordtól, ám a londoni klub csakis végleges eladásról lett volna hajlandó tárgyalni. 

    A spanyolok megjegyzik, bár a Bayern érdeklődése valós, De Gea egyelőre nem döntött a jövőjéről. A Unitedban csaknem 550 tétmérkőzést lejátszó kapus korábban kikosarazta az Inter Miamit és több szaúdi klubot is, vélhetően kivár akár augusztus végéig is, hogy a lehető legjobb döntést hozza meg pályafutása következő állomásáról. 

  • A Levadiakosz hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy távozik a klubtól a hétszeres magyar válogatott Vinícius Paulo. A 33 éves brazil bekk múlt nyáron Ciprusról érkezett a görög együtteshez, amelyben 22 bajnokin lépett pályára a 2022–2023-as évadban. 

  • Angol sajtóhírek szerint Kylian Mbappé kész igent mondani a Liverpool kölcsönszerződésére. Mint beszámoltunk róla, a vörösök állítólag kölcsönvennék a 2023–2024-es idényre a 24 éves francia csatárt, aki ezt követően gond nélkül szerződhetne a Real Madridhoz.

    A PSG-nél biztosra veszik, hogy Mbappé azért nem hajlandó szerződést hosszabbítani velük, mert szóban már megegyezett a Reallal arról, hogy jelenlegi kontraktusa jövő nyári lejártával Madridba teszi át a székhelyét.  

    Nasszer Al-Kelaifi klubelnök sajtóhírek szerint már megüzente a francia csatárcsillagnak, vagy hosszabbít, vagy még ezen a nyáron elhagyja a Parc des Princes-t, ugyanis nem fog több mint 60 millió eurós hűségbónuszt kifizetni – amit állítólag Mbappé jelenlegi szerződése tartalmaz – egy olyan játékosnak, aki valójában a legkevésbé sem hűséges a párizsiakhoz.

    A sztorit megszellőztető Mirror most azt írja, Mbappé örömmel kipróbálná magát Jürgen Klopp, a Liverpool menedzserének kezei alatt. 

  • Hiába a súlyos eltiltás a játékvezető bántalmazásáért, mégsem ért véget Busai Attila labdarúgó-karrierje a tavaszi balhéval. Az MTK Budapest és a Ferencváros korábbi játékosa az osztrák hatodosztályba szerződött – ott pedig nem vonatkozik rá a Magyar Labdarúgó-szövetség eltiltása.

    Részletek itt!

  • A Fichajes azt állítja, a Liverpool és a Manchester United is bejelentkezett Josko Gvardiolért, az RB Leipzig horvát válogatott védőjéért. A bekk iránt korábban a Chelsea is érdeklődött, sokáig pedig úgy tűnt, a Manchester City cirka 100 millió fontos ajánlattal el is hozza őt Lipcséből. Úgy fest, utóbbi üzlet egyre távolabb kerül a megvalósulástól, miközben Gvardiolból akár ismét Szoboszlai Dominik csapattársa is lehet majd. 

    Szoboszlai korábban sokat dicsérte a horvát bekket, akit posztján a világ egyik legjobbjának tart...

  • Ante Rebic a Besiktas futballistája lett – jelentette a Transfermarkt. A horvát válogatott támadót esetében már-már jelképesnek tekinthető, 500 ezer eurós vételárért cserébe engedte el az AC Milan. 

    Rebic 123 meccsen 29 góllal és 17 gólpasszal segítette az AC Milant, amellyel a 2021–2022-es idényben olasz bajnok is lett. 

  • A bergamói klub bejelentette, hogy 28 millió euróért szerződtette az Almería mali támadóját, El Billal Tourét.

    A 21 éves csatárt alighanem a Manchester United által csábított Rasmus Höjlund utódjának szánják, akiért több mint 60 millió eurót fizetnének ki az angolok. 

  • A fenti kérdés a Nottingham Forest állítólagos dilemmája kapusügyben. A Sky Sports információi szerint a kétszeres BEK-győztes vagy az Arsenal 29 éves amerikai játékosával, Matt Turnerrel vagy a Manchester United 26 esztendős angoljával, Dean Hendersonnal erősít a nyáron. Utóbbi mellett szólhat, hogy az előző idényben kölcsönben már szerepelt a Forestnél, így ismerős közegbe csöppenne, előbbi mellett pedig az, hogy jóval olcsóbban meg lehetne szerezni.

    A lap hangsúlyozza, a két játékos közül csak az egyiket igazolnák le a nottinghamiek.

  • A Manchester Evening News információi szerint Josko Gvardiol megszerzésétől függ, hogy Pep Guardiola elengedi-e a csapattól korábbi alapemberét, a Manchester Cityben öt év alatt 179 tétmérkőzésen bevetett Aymeric Laporte-ot. A 29 esztendős bekk számára térdsérüléssel indult a 2022–2023-as idény, ezt követően pedig nem tudta egyértelműen visszaverekedni magát a City kezdőjébe.

    Laporte iránt állítólag a Tottenham, a Crystal Palace, valamint az FC Barcelona érdeklődik.

  • Befejezte pályafutását Diego Godín, az uruguayiak védője, aki 20 év profi karrier után akasztotta szögre a futballcipőt a vasárnapi Huracan-Velez Sarsfield argentin szezonzáró bajnoki mérkőzést követően – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

    Az Atlético Madrid korábbi csapatkapitánya 627 profi meccsen lépett pályára, ezeken 38 gólt szerzett és összesen tíz trófeát gyűjtött, köztük két Európa-liga- és három Európai Szuperkupa-diadallal.

    A 37 éves játékos elmondta: most már más dolgok kapnak elsőbbséget az életében, nemrég gyermeke született, a családja pedig Uruguayban él.

    Godín 2003-ban, az uruguayi CA Cerrónál kezdte pályafutását, majd a Nacional játékosa lett, és 2007-ben igazolt Európába, a spanyol Villarrealhoz. Az Atlético 2010-ben szerződtette, kilenc szezonon keresztül volt a csapat kapitánya, spanyol bajnok és kupagyőztes lett a gárdával, kétszer Bajnokok Ligája-döntőt játszhatott. Később az Internazionale és a Cagliari futballistájaként Olaszországban is kipróbálta magát, majd visszatért Dél-Amerikába, ahol előbb a brazil Atletico Mineiro, majd tavaly óta a Velez játékosa volt.

    Az uruguayi válogatottban 161-szer szerepelt, négy világbajnokságon lépett pályára, 2010-ben negyedikként zárt a nemzeti együttessel. Tagja volt a 2011-ben Copa Américát nyert csapatnak – összegezte Godín karrierjét az MTI.

  • A Nemzeti Sport azt írja, a 21 éves Horváth Krisztofer Belgiumban találhat magának új csapatot. A támadó az előző idényt kölcsönben az NB I-ben töltötte, előbb Debrecenben, majd Kecskeméten, 22 meccsen hat gólt szerzett (mindegyiket a KTE-ben). A Kecskemét a jól sikerült tavaszi szezon után szerette volna ismét kölcsönvenni a támadót olasz klubjától, a Torinótól, ám az olaszok elsősorban eladásban gondolkodtak, így megszakadtak az egyeztetések.

    Az NS olasz, klubközeli forrásból úgy értesült, hogy időközben egy belga csapat is bejelentkezett a támadóért, és elképzelhető, hogy Horváth a napokban Belgiumba is utazik, hogy tárgyaljon a kérővel. Azt egyelőre nem tudni, melyik klubról van szó, az viszont valószínűsíthető, hogy Belgiumba is kölcsönbe kerülne.

  • A Manchester United hivatalos honlapján jelentette be, hogy megszületett az egyezség a klub és a mezszponzor Adidas között, így a német sportszergyártó 2033-ig marad az angol rekordbajnok partnere.

    A BBC beszámolója szerint a sportszermárka 900 millió fontot fizet majd azért, hogy a Unitedot öltöztethesse a következő tíz évben.

    Az Adidas és a United 2015-ben lépett ismét partnerségre, ezt megelőzően 1980 és 1992 között dolgoztak még együtt.

  • A The Athletic úgy tudja, a Chelsea Rob Sánchezt nézte ki kapusposztra. A londoni klub az átigazolási időszak korábbi szakaszában már elengedte Edouard Mendyt Szaúd-Arábiába, így jelenleg nincs olyan kapus a keretében, aki megfelelő konkurenciát jelentene Kepa Arrizabalagának. 

    Érdekesség, hogy Sánchez az előző idényben kiszorult a Brighton kapujából, ugyanis a vezetőedző, Roberto De Zerbi olyan játékost szeretett volna a poszton látni, aki még jobb játékra képes lábbal.

    A „sirályok” júliusban 20 millió euróért át is igazolták az Anderlecht 20 éves belga tehetségét, Bart Verbruggent, aki szakértők szerint a csapat kezdőkapusa is lehet majd az új PL-idényben.

    Sánchez várható értékesítését vetíti elő az is, hogy Verbruggen egyelőre nem kapott hivatalos mezszámot Brightonban – jó eséllyel azért nem, hogy a spanyol posztrivális távoztával az egyest adhassák neki oda.  

    Sánchez – ellenben Kepával – ott volt a spanyol válogatott katari vb-keretében. A nemzeti tizenegyben kétszer, a Brighton első csapatában 90-szer lépett pályára eddigi karrierje során. 

  • A BBC emlékeztet, sajtóhírek szerint ma este jár le a Paris Saint-Germain és Kylian Mbappé közti szerződésbe foglalt opció, mely alapján a felek meghosszabbíthatják a francia csatár 2024 nyarán lejáró kontraktusát még egy évvel. A lap kiemeli, 99 százalék, hogy ezzel a záradékkal Mbappé nem akar élni, és nem is fog. Ezen a ponton pedig ismét létkérdéssé válik a franciáknak, hogy valahogy eladják őt még idén nyáron – jövőre ugyanis szabadon igazolhatóként, ingyen távozhat majd Párizsból.

    A Sky közben azt írja, a Chelsea vizsgálja annak lehetőségét, miként szerezhetné meg a 24 éves futballista játékjogát. A Daily Record állítja, a londoniak több játékost is bevonnának az üzletbe, csak megszerezzék Mbappét a PSG-től. A vasárnapi címlapok még arról szóltak, a Liverpool venné kölcsön a világbajnok csatárt – aki a 2023–2024-es idény után zavartalanul tovább tudna állni a Real Madridhoz.

  • A Sky beszámolója szerint még ma átesik a klubváltásoknál szokásos orvosi vizsgálaton Sadio Mané, aki a Bayern Münchent elhagyva az al-Nasszr futballistája lesz. A játékos évi 34 millió fontért, adózás után heti 650 ezres fizetésért cserébe ír alá Rijádban, és 2027 nyaráig érvényes megállapodást köt.

    A Bayern 24 milliót kap a futballista játékjogáért, aki egy évvel ezelőtt ingyen érkezett az Allianz Arénába Liverpoolból.

  • A The Guardian információi szerint a Bayern München újabb ajánlattal készült a Brentford kapusáért, David Rayáért. A németek eredetileg csak kölcsönvették volna a 27 éves spanyol játékost, ám a londoni klub erről hallani sem akart. A bajorok most egy Raya átigazolásáról szóló ajánlatot készítenek elő. A Bayern helyzetét bonyolítja, hogy a Brentford legalább 35 millió eurót szeretne látni a kapus játékjogáért cserébe, és a jelek szerint az Arsenal is beszállni készül a versenybe.

  • Fabrizio Romano úgy tudja, amennyiben nyélbe ütik a Dembélé–PSG-transzfert, úgy a befolyó összegből a Barcelona megszerezheti a Manchester City szárnyvédőjét, Joao Cancelót. 

    A 29 éves portugál bekk tavaly szorult ki a City kezdőjéből, a tavaszt kölcsönben a Bayern Münchennél töltötte, ám a bajorok nem kértek belőle hosszabb távon. Manchesterben a felkészülési időszakban egész sok lehetőséget kapott, ám sajtóhírek szerint megfelelő ajánlat esetén azonnal elengedné őt Pep Guardiola, taktikailag ugyanis nem fér bele az új elképzeléseibe…

  • Sajtóhírek szerint megszületett az egyezség az AS Monaco és a Chelsea között, így utóbbi együttesnél folytatja pályafutását Axel Disasi. A 25 éves középhátvéd 45 millió euróért érkezik a londoniakhoz és ötéves megállapodást köt. 

    Már az is megvan, hogy Disasit Angliából pótolja a Monaco, Fabrizio Romano úgy tudja, a ghánai Mohammed Salisu 15 millióért szerződik a hercegségiekhez az előző Premier League-idény végén kiesett Southamptontól. 

  • A PSG aktiválja Ousmane Dembélé kivásárlási záradékát, így a francia szélső 50 millió euró ellenében a párizsiakhoz igazol – állítják spanyol források. A Barcelona 2017-ben 145 milliót fizetett a játékosért, akinek hol jobb, hol rosszabb időszakai voltak a klubnál, 185 tétmeccsen 40 gólig még így is eljutott. 

    Dembélé állítólag öt plusz egy évre ír alá. Az 50 millió eurós kivásárlási záradék ma éjfélig él, így a feleknek sietniük kell az üzlet véglegesítésével. 

  • Indul a hét, indul a Futballbazár az Indexen! Várhatóan újabb jelentős átigazolási hírekkel a nemzetközi és a hazai futball piacáról. Tartsanak ma is velünk!