Ez nem tartott sokáig: Vettel máris visszatérhet az autósportba!

GettyImages-82801122
2023.09.25. 17:52
Úgy fest, nem sokáig bírta benzingőz nélkül Sebastian Vettel, a németek négyszeres világbajnok Formula–1-es pilótája hamarosan újra az autósport világában köthet ki.

A 36 éves Vettel F1-es pályafutása során volt a BMW, a Toro Rosso, a Red Bull, a Ferrari és az Aston Martin pilótája, 300 futamon vett részt (bár „csak” 299-en állt végül rajthoz), 53 nagydíjat nyert meg (Lewis Hamilton 103-as és Michael Schumacher 91-es mutatója után a harmadik legtöbb), 2010 és 2013 között pedig négyszer lett világbajnok a Vörös Bikákkal.

A Ferrarihoz igazolva kétszer lett a pontverseny második, egyszer harmadik helyezettje, majd karrierje hanyatlani kezdett, tavaly év végén pedig vissza is vonult.

A Bild ugyanakkor az Auto Motor und Sportra hivatkozva arról számolt be, Vettel azt fontolgatja, hogy visszatér a száguldás világába, és részt vesz a legendás Le Mans-i 24 órás versenyen 2024 júniusának közepén.

Vettel a Porsche istálló Jota csapatában kaphat szerepet, de még nincs aláírva semmilyen szerződés.

Igen, valóban a fejemben motoszkál a gondolat, de nem hoztam még meg a végleges döntésemet. Van még időm

– idézi a német lap a pilótát.

Amúgy nem akármilyen csapat állhat össze, ha valóban visszatér az autósport világába, két korábbi F1-es versenyzővel, Robert Kubicával és az ugyancsak világbajnok Jenson Buttonnal állhat a rajthoz.

Vettel a közeljövőben rendezendő spanyolországi tesztet követően mondhatja ki a végső szót a visszatéréssel kapcsolatban, de az még kérdéses, hogy csak a legendás versenyre térne vissza, vagy az egész WEC-évadban szerepelne.

(Borítókép: Sebastian Vettel 2008. szeptember 13-án. Fotó: Mark Thompson / Staff / Getty Images)