Hatalmas baleset: Ocon beleszállt Alonsóba – videó!

2023.11.04. 15:58
Továbbra is nagy a „szerelem” Esteban Ocon és Fernando Alonso között, a korábbi csapattársak Brazíliában ütköztek egymással.

Az Alpine francia versenyzője már tavaly is számos (teljesen indokolatlan) szituációban keveredett balhéba a kétszeres világbajnokkal a pályán még a csapattársaként, így kevéssé sokkoló, hogy az Aston Martinhoz való távozás után sem lett teljesen sima a helyzet.

A sprintkvalifikáció általában nem a legizgalmasabb etapja egy F1-es hétvégének, Brazíliában viszont Oconék gondoskodtak arról, hogy legyen esemény:

a francia pilóta a gyors körén érkezett meg Alonso mellé az ideális íven, viszont autója megcsúszott, így telibe találta az Aston Martint.

Idióta Fernando

– konstatálta az esetet követően Ocon a dolgokat, meglátjuk, hogy a sprintkvalifikáció után a versenybírák is hasonlóan látták-e a helyzetet...

Ocon sprintkvalifikációja egyből véget is ért, miután csúnyán összetörte az autóját, de Alonso kocsiját sem sikerült időben helyreállítani, hogy a második szakaszra kiállhasson.

A szakaszt végül a McLaren brit pilótája, Lando Norris nyerte meg, így ő indulhat az élről a 19.30-kor kezdődő sprintfutamon, megelőzve a Red Bull két pilótáját, Max Verstappent és Sergio Pérezt.

A második sorba még George Russell fért be, aki az időmérőn kapott egy kéthelyes büntetést, így a vasárnapi főfutamon csak a nyolcadik helyről rajtolhat.