A McLaren versenyzője biztos benne, hogy jövőre megszerzi első F1-es futamgyőzelmét

2023.12.05. 13:41
Lando Norris, a Formula–1-ben szereplő McLaren versenyzője kijelentette, hogy a következő szezonban egészen biztosan megszerzi pályafutása első futamgyőzelmét.

A 24 éves pilóta a SkySportsnak adott interjújában elmondta, véleménye szerint jövőre rendeződnek a csapat körüli problémák, ennek értelmében pedig meg fogja szerezni első futamgyőzelmét. A McLaren versenyzője hozzátette, nem szeretne túlságosan magabiztosnak tűnni, mivel nem olyan ember, de jelenleg így látja esélyeit. 

Lando Norris
Lando Norris
Fotó: Getty Images

Most vagyunk az egyik legjobb helyzetben az utóbbi tíz évben. Úgy látom, végre kezdenek úgy alakulni a dolgaink, ahogy még soha. Az eddigi öt idényemből talán most tekintek a legbiztosabban a következő évre 

– jelentette ki Norris. Emellett hozzátette, hogy a 2024-es szezon első néhány versenyhétvégéje kulcsfontosságú lesz számukra, mivel idén is a szezon első szakaszában vesztettek rengeteg pontot. 

Norris eddig 104 futamon állt rajthoz, és 13 alkalommal felléphetett a dobogóra, de futamgyőzelmet még nem ünnepelhetett. Elmondta, 100 százalékig biztos benne, hogy jövőre összejön a siker, míg helyükre kerülhetnek azok az apróságok, amik eddig szerencsétlenül alakultak számukra. 

Jövőre 6 sprintfutamot rendeznek

Szintén friss hír a Formula–1 világából, hogy a 2024-es szezonban 6 sprintfutamot rendeznek a versenynaptárban.  Az áprilisi Kínai és a májusi Miami Nagydíjon először rendeznek ilyen, közel 100 kilométeres viadalt, a júniusi Osztrák és a novemberi Brazil GP harmadszor ad otthont sprintversenynek, míg Austin októberben és Katar november végén másodjára lesz házigazdája rövid futamnak.

Az FIA jelzése szerint a növekvő nézettséget hozó sprintfutamokat – amelyek 2021 óta színesítik a nagydíjakat – rendszerint szombaton tartják majd, és akkor pénteken csak egy edzés lesz. Jövőre 24 futamos lesz a Formula–1-es világbajnokság, a Magyar Nagydíjat július 21-én rendezik.