Az FIA gyorsan csitította a Mercedes csapatfőnökével és feleségével kapcsolatos botrányt

2023.12.08. 14:06
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) közleményében leírta, hogy visszavonta a Toto Wolff, a Formula–1-es Mercedes csapatfőnöke és felesége, Susie Wolff ellen indított összeférhetetlenségi eljárást, ugyanis nem találtak bizonyítékot arra, hogy bizalmas információk jutottak volna a birtokukba. Továbbá megerősítették azt is, hogy már nem zajlik etikai vagy fegyelmi eljárás a házaspár ellen.

Ahogy azt már megírtuk: az FIA kedden jelentette be, hogy vizsgálódik a Wolff család körül, ugyanis Toto Wolff a feltételezések szerint olyan információkat osztott meg az egyik Formula–1-es csapatmegbeszélésen, amelyről csak bizonyos körök tudhattak.

Susie Wolff az Instagram-oldalán tett bejegyzésben utasította vissza a vádakat, hozzátéve, hogy mélyen megbántva érzi magát, de nincs meglepve.

Elkeserítő, hogy a függetlenségemet és megbízhatóságomat megkérdőjelezik ilyen módon, különösen azért, mert úgy tűnik, megfélemlítő és nőgyűlölő indíttatású a támadás, amely a családi állapotomat veszi célkeresztbe, és figyelmen kívül hagyja a képességeimet

– írta Susie Wolff, aki korábban maga is versenyzett, és csapatfőnök is volt a Forma E kategóriában. 

„Az autósportban rengeteg akadályt kellett leküzdenem karrierem során, és nem hagyom, hogy teljesen alaptalan vádakkal beárnyékolják az elkötelezettségemet az F1 Akadémia felé” – tette hozzá.